S papeškim odlikovanjem vstopili v teden družine

Na slovesni praznik svetega Jožefa (19. marca), varuha družine in zavetnika novomeške škofije, je bila v Novem mestu v stolni cerkvi sv. Nikolaja slovesna maša. Somaševanje je ob upoštevanju ukrepov za zajezitev epidemije vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji Jean-Marie Speich.

Ob tej priložnosti je zakoncema Daniju in Vilmi Siter podelil najvišje papeško cerkveno odlikovanje Pro Ecclesia et Pontifice za izjemne dosežke na področju zakonske pastorale ter zlasti zakonskih skupin in odnosov med zakonci.

 

ZAHVALA: Midva nisva sama; nas je veliko!

“V najinem imenu in v imenu mnogih zakoncev v Sloveniji, ki sodelujejo pri našem delu se zahvaljujem gospodu nunciju, našemu svetemu očetu papežu Frančišku za to, da so spoznali vrednoto tega dela z zakonci in družinami in s tem postavili družino na tako visoko mesto.”

“Midva nisva sama; nas je veliko. Poleg najinih otrok, ki so tu z nama in so bili ves čas z nama, so tu z nami tudi mnogi zakonci – voditeljski pari zakonskih skupin po Sloveniji, pričevalski pari … Vsi pa delamo na tem, da je Gospod živo prisoten v naših življenjih in v naših odnosih. In to bomo delali še naprej. Bogu hvala.”

Teden in leto družine

Na jožefovo smo vstopili tudi v teden družine, papež Frančišek pa je odprl tudi leto družine, ki se bo sklenilo 26. junija 2022 z 10. svetovnim srečanjem družin s svetim očetom v Rimu.

Cilj papeža Frančiška je ponuditi Cerkvi priložnost za premišljevanje ob apostolski spodbudi Amoris Laetitia, da bi tako na konkreten način izkusili njeno bogastvo.

Izkušnja pandemije je razkrila središčno vlogo družine kot domače Cerkve in pomembnost občestvenih vezi med družinami. Te vezi delajo Cerkev za pristno »družino družin« (Amoris Laetitia 87). Družine si zaslužijo svoje leto praznovanja, da bi jih lahko postavili v središče prizadevanja in skrbi vseh pastoralnih in cerkvenih ustanov.

Sta tudi vidva pripravljena narediti več za svoj odnos?

Vabimo vaju, da se pridružita zakonski skupini in stopita na pot gradnje odnosov, za katere je vredno živeti.

>> Na tej povezavi bosta našla vse potrebne informacije. <<


Foto: Marjan Dvornik

Vir: druzina.si, brošura SŠK “Leto družine”

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja