Resnična zgodba Simona in Simone: Zakaj darujeva?

,

Oba sva kristjana že od malih nog, zato nama je bilo nekaj darovanjske drže položeno tako rekoč v zibelko. Nekako samoumevno se nama je vedno zdelo, da smo kristjani tisti, ki tudi darujemo. Je bilo pa darovanje na začetku najine zakonske poti bolj nenačrtovano. Kakšen evro v puščico pri maši, kdaj pa kdaj kaj za misijone, pa za Karitas ali Rdeči križ, gasilce, ki so hodili naokrog s koledarji … Do trenutka, ko sva bila na DiŽ-evem temeljnem seminarju za zakonce.

Prepoznala sva, da je delo za zakonce in družine res nekaj velikega in pomembnega

Brez velikega razmišljanja sva se odločila, da bova določeno vsoto redno (mesečno) darovala za DiŽ. To zavezo še vedno z veseljem izpolnjujeva, ker veva, da bo najin denar zagotovo dobro porabljen.

Z leti sva se še bolj prepričala, kako v Družini in Življenju delamo za to, da bi gradili odnose, ki osrečujejo. Tudi midva sva v DiŽ-u res veliko dobila za najin odnos in želiva si, da bi takšne vsebine dosegle čim več ljudi – zakoncev, družin …

Veva, da sama ne znava vedno in na pravi način učiti in navduševati drugih za gradnjo dobrih odnosov, lahko pa podpreva društvo, ki to zna in zmore. Morda, upava, bo nekoč tudi najina hčerka deležna kakšne pomoči, kakšne vzpodbude za dober odnos tudi preko Družine in Življenja. Morda bo tudi zaradi najinega daru kakšna družina več srečna in blagoslovljena.


Komu in koliko darovati?

Pri odločitvi o tem, komu in koliko darovati, pa nama je pomagalo še nekaj. Pri zakonski skupini smo nekoč naleteli na vprašanje, koliko je za kristjana prav, da daruje. Ker seveda nismo imeli takoj odgovora, smo začeli brskati. In smo našli pogovorne oddaje z Alešem Čerinom o denarju. V skupini smo se odločili, da si te oddaje preposlušamo doma in se nato na naslednjem srečanju o tem pogovorimo.

Ravno ta tema pri zakonski skupini naju je vzpodbudila, da sva si začela resneje beležiti, koliko denarja sploh dobiva in koliko ga zapraviva. Tako sva tudi videla, koliko sploh dajeva v dobrodelne namene. Opogumljena s spodbudami v Svetem pismu sva se odločila, da se bova res vsak mesec potrudila dati desetino.

To naju je zelo osvobodilo!

To naju je zelo osvobodilo, razbremenilo vsakokratnega razmišljanja, ali bi morala še več darovati, še komu pomagati in nama hkrati omogočilo, da lahko vsak mesec del denarja nameniva tudi še za kakšno dodatno potrebo nekoga, ki je v stiski.

Določene darove imava namreč vsak mesec fiksne, tako kot npr. dar za DiŽ, mesečni dar za župnijo …, kar pa ostane do desetine, vsak mesec sproti odločava, za kaj in koga bova darovala. To je res dober občutek, ko vidiš, da ti ostane še določen delež, ki ga lahko podariš nekomu, ki ga potrebuje.

Prepričana sva, da  naju Bog tudi zaradi tega, ker mu vračava desetino, obilno blagoslavlja. Bogu hvala!

Simon in Simona Špital

Hvala

Hvala zakoncema Špital in hvala vsem vam, ki skupaj z nami že pišete to veliko Božjo zgodbo na slovenskih tleh – z darovanim časom, talenti, molitvijo in finančno podporo.

Če se tudi vi sprašujete, kako darovati, vas vabimo, da sledite tej povezavi.
Uporabniki mobilne banke lahko preprosto poskenirate QR kodo.

Kako pa postaneva redna mesečna darovalca?

Na naslovu www.diz.si/trajnik najdete obrazec, ki nam ga izpolnjenega vrnete.

Že v naprej iskrena HVALA za vsak vaš dar!


Foto: Matjaž Maležič

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja