Prvi DiŽ-ev spletni seminar ali “pridemo tudi na dom” :)

,

Družina in Življenje obstaja zaradi zakoncev in družin. Vsa naša prizadevanja so namenjena ne le ohranjanju dobrih odnosov med možmi in ženami ter starši in otroki, pač pa spodbujanje in utrjevanje le-teh.

Prav zaradi tega skoraj že dvajset let pripravljamo vikend seminarje za zakonce, kjer na vikend zbere od 40 do 100 parov. »Korona« razmere so nas »priklenile na dom«, zato smo spoznali, da moramo idejo o spletnih vsebinah, ki smo jo sicer že dolgo imeli v mislih, spraviti hitro v dejanja.

Ja, sedaj pridemo tudi na dom! ?

Namesto običajnega vikend seminarja za zakonce vam je sedaj na voljo prvi spletni seminar za zakonce, ki nosi naslov Pomagajmo nositi bremena drug drugemu.

Skupni imenovalec vsega človeštva so bremena, ki jih nosimo skozi življenje. Bremena »smo si« (ali so nam jih) naložili v času otroštva, odraščanja ali v zreli dobi. O tem, kakšna so ta bremena, kako težka so, kako jih nosimo in kako vplivajo na naša življenja in odnose, bomo spregovorili na spletnem seminarju.

Vabimo vaju na pot svetosti

Zagotovo drži, da Bog vsakogar od nas kliče na pot svetosti. Pri tem pa nas želi poučiti, da svetost ni nič več in nič manj kot naš »najboljši jaz« oziroma najboljša verzija nas samih – tista verzija, ki si jo je Bog zamislil, preden nas je upodobil v materinem telesu.

Ker so to pot že mnogi pred nami prehodili, bomo na to pot (seminar) povabili dva »vodiča« – oba sta Jožefa: eden je Egiptovski Jožef, drugi pa tesar Jožef, Jezusov rejnik. Oba sta zgled tesnega prijateljevanja z Bogom, zgled iskrenosti, ponižnosti in nenehne pripravljenosti na spremembe, zgled preobrazbe, ki jo zmore v človeku storiti le Bog.

Zakonska pot svetosti je večkrat zelo razburljiva in težka. Mnogi na njej omagajo, preden spoznajo najboljšo verzijo samega sebe oziroma svojega sozakonca.

Da bi zmogli na tej poti vztrajati, uživati in okusiti vse njene lepote, vaju vabimo, da se prijavita na spletni seminar Pomagajmo nositi bremena drug drugemu.

Kako izgleda spletni seminar?

Na dan pričetka seminarja bosta na svoj e-mail račun prejela povezavo do:

  • 5 vsebinskih video nagovorov,
  • e-gradiva (pdf datoteko), ki si ga lahko sama doma po želji tudi natisneta,
  • webinarja – predvidoma 5. maja (spletno srečanje »v živo« – pogovor z Danijem in Vilmo).

Priporočamo, da pripravita Sveto pismo, zvezek in svinčnik in si spletni seminar pogledata tako, da vsak večer nekaj dni zapored skupaj pogledata nagovor in se pogovorita ob iztočnicah.

Več informacij in prijavnico na spletni seminar najdeta TUKAJ.

Seminar vodita Dani in Vilma Siter.

1 reply

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja