Prišla sva do točke brez vrnitve

Vesta, da društvo Družina in Življenje deluje že 20 let? Radi bi vama povedali, da smo vaju izjemno veseli, da sta del nas, del naše velike družine.

Kot vsako drevo, ki že dolgo raste in ima globoke korenine, ima tudi društvo DiŽ globoke korenine. Najprej in najpomembneje, v Jezusu Kristusu. Po njem sta najprej rasla in zrasla Dani in Vilma, pa tudi mnogi drugi med vami, ki vas smemo imenovati naši prijatelji.

Z vama bi radi delili nekaj teh korenin, naših temeljev, začetkov. Mnogo korenin je zapisanih v starejših izdajah naše revije, zdijo se nam pomembne in si želimo, da bi jih poznala tudi vidva.

Objavljamo pričevanje zakoncev Bojana in Sare Doljak, ki je bilo objavljeno leta 2009 v tretji številki naše revije. S klikom na to povezavo lahko dostopate do celotne revije.

Boga sva postavila v sredo najine ljubezni

Nadaljevalni vikend seminar v Crikvenici je bil za naju v prispodobi rečeno točka od katere ni več vrnitve. Točka spoznanja, ko so se nama dokončno odprle oči, točkaharmonije, ko sta se poljubila nebo in zemlja. Kot pri računalniških igricah sva p

rišla do konca ene stopnje in so se nama odprla vrata v novo dimenzijo.Res pa je, da nobena stvar ne pride sama od sebe. Potrebna so bila leta, preden se nama je posvetilo, da je ljubezen zares največja in neminljiva, tista ljubezen, ki ne potrebuje posebnega razloga, ampak le osebno odločitev zanjo.

Z nasmeškom danes gledava nazaj na ves nemir in nepotrebna nesoglasja, s katerimi sva se toliko ukvarjala.

Bili so kot kamenčki v čevljih, ki so neprestano žulili najin odnos, pa tega nisva znala niti opisati, kaj šele odpraviti. Sedaj nama je končno jasno. V dolini vidiva puščavo, skozi katero sva se prebijala in v katero, Bog nama pri tem pomagaj, ne bi rada več zašla. In zato sta bila potrebna en začetni in en nadaljevalni seminar za zakonce. Neverjetno!

 

Kakšna milost! Brez daru Svetega Duha danes zagotovo ne bi mogla uživati v tem razgledu z vrha. Še naprej se bova morala truditi, da ostaneva na vrhu. Vendar trud ne bo takšen, kot ta, ki sva ga vložila v dolgi in naporni vzpon. Nepredstavljivo lahko se bo truditi sedaj, ko sva Boga postavila v sredo najine ljubezni.

 

Želiva si le, da bi čim več zakoncev slišalo to sporočilo ljubezni in odkrilo smisel zakona. Seminarji DiŽ-a so nama spremenili življenje. Hvala!

 

Sara in Bojan


revija Družina in Življenje, 3/2009, stran 12

Vabimo vaju, da pokukata v arhiv revij. 

1 reply

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja