“Priporočava: ta vikend si vzemita zase!”

V novembru smo se v dveh zaporednih vikendih zbrali na tematskih seminarjih v Crikvenici: najprej na tematskem seminarju o denarju, ki ga je vodil Aleš Čerin (tokrat izjemoma sam, ker je Marinka zbolela), nato pa še na seminarju o starševstvu z že utečeno ekipo voditeljev: Ines in David Križman ter Katarina in Klemen Lajevec. Life center je na slednjem kipel od življenja, saj smo organizirali tudi varstvo za otroke, za katere je skrbela ekipa prizadevnih animatorjev pod vodstvom Tanje de Faveri.

Vsi seminarji tudi spomladi!

Ker zaradi okrevanja Vilme po operaciji kolka tudi v spomladanskem času prihodnjega leta še ne načrtujemo nadaljevalnega seminarja, vabimo k udeležbi na tematskih seminarjih. Izvedli bomo vse, ki jih imamo trenutno »na voljo« pri Družini in Življenju: Ko pridejo preizkušnje, Ta mladi in ta stari, (Ne)popolno starševstvo, Najina spolnost in Najin odnos do denarja.

Z otroki ali brez?

Na nekaterih tematskih seminarjih spet organiziramo varstvo otrok. Varstvo je mišljeno predvsem za tiste starše, ki nimajo druge možnosti, sicer pa pare močno vzpodbujamo, da pridejo na seminar sami.

Naj ob tem delimo mnenje udeleženca Matija, ki je po seminarju o starševstvu zapisal, da sta z ženo hvaležna za možnost varstva, vendar ugotavljata, da bi od seminarja odnesla bistveno več, če bi si organizirala varstvo doma, zato vzpodbujata tudi druge udeležence, naj si vzamejo ta vikend zase.


Kako pa so oba seminarja doživeli udeleženci?

Najin odnos do denarja

 • Predstavitev in teme so bile zelo zanimive in nove, se te res dotaknejo. Všeč mi je bilo to, da je bilo krasno vzdušje in super primerjave s konkretnimi cenami, številke, da si lažje predstavljaš. Odlična ideja se mi je zdel tudi film, ki je res dobro sovpadal s temo seminarja. (Ema)
 • Način predavanja – sproščenost in prijaznost predavatelja, njegovo osebno pričevanje, možnost spovedi… Teme, ki vsakogar osebno nagovorijo ter ponovna in ponovna vabila v molitev. Seminar, ki na nek način odpira najine rane, hkrati pa da konkretno možnost, kako jih celiti. (Valerija)
 • Bili smo v zelo lepem okolju in lepih sobah. Všeč mi je bilo, da ste z nami delili osebne izkušnje iz prve roke. (Lojze)
 • Všeč mi je bilo, da ste se denarja – pomembne, a malo in redko obravnavane snovi – sploh lotili in s tem postavili temelje za nadaljnja naša in vaša razmišljanja in iskanja pravih, primernih, zdravih načinov, rešitev (po Božji zamisli). Snovi ste se lotili široko in temeljito in jo podali zanimivo, osebno iskreno, odprto in sproščeno. Bilo je zdravo in sproščeno vzdušje, naravni in odprti ljudje, organizatorji in udeleženci. Zavzetost, trud organizatorjev – zelo pomembno: laikov. (Mare)
 • Všeč so mi bile vse teme, ker so bile vse vsebine zelo dinamično predstavljene z zelo konkretno podprtimi odlomki iz SP. (Peter)

(Ne)popolno starševstvo

 • Avtentični primeri iz življenja parov dajejo seminarju pristnost in večjo veljavo. Dovolj je prostora za lasten razmislek. Dobro je tudi, da je dovolj časa za oddih in prosto preživljanje časa. (Sašo)
 • Všeč mi je bilo, da smo dobili vpogled v reševanje vzgojnih težav v dveh različnih družinah, s konkretnimi primeri. (Matija)
 • Seminar mi je bil oddih od norega tempa; možnost, da čas preživim v možem, da se poveževa, poslušava, pogovoriva. Pričevanja mi dajejo iztočnice, da bolj razumem sebe, svoje otroke in da sem z njimi nežnejša. (Ana)
 • Všeč sta mi bila pričevalska para. Res dober izbor, za vsakega nekaj. Par z mlajšimi otroki in par s starejšimi – že odraslimi otroki. Na tak način se je lahko vsak našel. (Slavica)
 • Sproščeno, iskreno in razumljivo pričevanje parov, ki so se razgalili, pritegnejo in lahkotno podajo tematike. Skupni čas za pogovor v dvoje iz iztočnice za pogovor. Odprtost in dostopnost celotne ekipe za vprašanja. (Urša)
 • Rečeno je bilo, da ne bo receptov. Vendar so bili recepti iz izkušenj in zgodb iz vsakodnevnega življenja. (Nejc)

Foto: arhiv DiŽ

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja