Pozor, nova rubrika: MLADI!

,

Družina in Življenje se zavzema za gradnjo odnosov. Začelo se je s prvimi zakonskimi skupinami, ki so prerasle iz majhnih krogov v veliko mrežo, znotraj katere nudimo podporo zakoncem in gradnji njihovih odnosov.

Toda odnos se ne začne šele, ko si na poročni dan obljubita večno zvestobo, temveč že prej: v času hoje in priprave na zakon.

Kljub temu, da sva kar mlada zakonca in nimava veliko ponuditi drugim zakoncem, pa sva dala čez kar nekaj poglobljene priprave na zakon, več mesecev razločevanja in brušenja ter grajenja temeljev, da bo nekoč najin zakon lahko uspešno zacvetel in obrodil sadove. Zato sva se odločila, da spregovoriva o velikem pomenu priprave na zakon in zakaj je to dobro vzeti zares in ne le kot »tečajček«, ki ga opraviš na hitro, ker je pač treba.

Menedžer, svetovalec in soustanovitelj

Jason Evert je v enem svojih govorov naredil primerjavo med hojo s fantom oziroma dekletom in zaposlitvijo delavca na visoko mesto v podjetju. Še več, zaposliti svojega menedžerja, svetovalca in soustanovitelja novega podjetja, katerega pa lahko izbereš le enkrat in bo s teboj do konca življenja.

S tem je poudaril, da je kandidata za moža/ženo potrebno zelo dobro preveriti, ali je prava oseba zate: ali ima enake vrednote, ali imata enak pogled glede vere, spolnosti, otrok, financ, odnosa s sorodstvom, s starši, ali te ljubi in spoštuje in ali je pripravljena rasti v odnosu s tabo in hoditi po poti do nebes.

Povabljeni

V tej rubriki bova torej odprla nekaj tem, ki se nama zdijo zelo pomembne za mlade. Za tiste, ki se že pripravljate na zakon, pa tudi za ostale, ki morda o tem vsaj že razmišljate, ali pa niti to ne. Predvsem pa bova podala nekaj predlogov, kaj je dobro narediti in česa sva se midva naučila iz svojih napak.

Veva pa, da ne veva vsega in mogoče se nama bodo zdele nekatere reči samoumevne, vam bralcem pa zelo pomembne, da bi o njih slišali kaj več, zato vas vabiva, da nama napišete predloge za nadaljnje pisanje.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja