Ekipa

Pisarna

Dani in Vilma Siter

Dani in Vilma Siter

Ustanovitelja in voditelja

Vilma je zdravnica, specialistka splošne prakse, dvajset let je delala v ambulanti Senovo, ZD Krško, Dani pa je učitelj angleškega jezika in knjižničar, v devetdesetih je bil mandat in pol župan občine Krško. Sta starša štirih odraslih in poročenih otrok ter babica in dedek 13 vnukov.

V letu 2000 sta svoje izkušnje, sposobnosti in moči v celoti posvetila delu z zakonci in družinami. Pravita, da se klicu od zgoraj, ki ju je vabil na to razburljivo pot, nista mogla več upirati. Zapustila sta svoji socialno varni službi, ustanovila Družino in Življenje in začela z delom.

Vilma in Dani rada potujeta, ne le z avtomobilom, ampak tudi peš. Junija 2017 sta prehodila Camino de Santiago, cca. 840 km. Sicer pa Vilma zadnjih nekaj let, če ji le čas dopušča, slika, Dani pa piše in bere.

Erika Novak

Erika Novak

Sodelavka

Erika je po izobrazbi ekonomski tehnik in je v preteklih letih delala kot komercialistka, poslovna sekretarka in knjigovodkinja. Z možem Zlatkom imata dva odrasla otroka.

Rada poje in kolesari, všeč ji je pohodništvo in izleti v naravo, gore. Je skavtinja in rada pomaga, kjer jo potrebujejo.

Pri Družini in Življenju je kot prostovoljka sodelovala od leta 2008, leta 2014 pa se je pridružila kot sodelavka in je odgovorna za administrativno – računovodsko področje.

Z možem vodita zakonsko skupino in skrbita za dobro počutje udeležencev seminarjev.

Benjamin Siter

Benjamin Siter

Sodelavec

Benjamin je po izobrazbi profesor filozofije in teologije. Z ženo Sašo imata tri osnovnošolske deklice. Že med študijem je sodeloval pri evangelizacijskih projektih, zato se je leta 2008 s toliko večjim veseljem pridružil Svetopisemski družbi Slovenije. Tam je kot koordinator Svetopisemskega maratona pomagal razvijati kulturo branja Svetega pisma. Z navdihujočimi pričevanjskimi predavanji je po vsej Sloveniji spodbujal k odločitvi za živ odnos z Bogom preko rednega branja Svetega pisma.
Od leta 2014 sodeluje pri Družini in Življenju, kjer je odgovoren za zakonske skupine, dobrodelno dejavnost, od sredine leta 2017 pa je odgovorni urednik revije Družina in Življenje. Sodeluje pri pripravi na zakon v Novomeški škofiji, z ženo vodita zakonsko skupino, v prostem času pa se družinica rada odpravi na kak potep - še najraje do morja.

Aleš Čerin

Aleš Čerin

Sodelavec

Aleš je po izobrazbi farmacevt. Dolga leta je delal v farmacevtski družbi LEK. Od leta 2003 ima podjetje za izobraževanje in svetovanje Edusatis d.o.o. (analitika, organizacija laboratorija, vodenje ljudi). Z ženo Marinko imata štiri odrasle otroke in sta stara starša trem vnukom.

Aleš je orientacijski tekač, skavt, predavatelj in bloger na blogu Preprostost. V družini, družbi in poslu se zavzema za ‘bolj preproste izbire’.

Od leta 2016 je v Družini in Življenju. Z ženo Marinko pa sta voditeljski par, pričevalski par in vodita seminar Najin odnos do denarja.

 Meta Halas

Meta Halas

Sodelavka

Meta Halas je žena možu Primožu, mama štirih otrok, po poklicu prevajalka angleščine in francoščine.

Sodelovala je z Zavodom ŽIV!M in pisala članke za Iskreni.net ter druge medije. Od februarja 2018 dela pri Družini in Življenju kot urednica spletnih in tiskanih medijev in sodelavka na področju zakonskih skupin.

Rada bere, poje, šiva in kvačka. Z možem sta več let tudi voditeljski par.

Marjeta Bec

Marjeta Bec

Sodelavka

Marjeta je žena Mateju, v katerega se je zaljubila, ko jo je na sankaškem spustu v mrzli zimski noči drugič stresel s sank na ostrem ovinku. Sta starša petih otrok, ki skrbijo, da jima nikoli ni dolgčas.

Čeprav je Marjeta po izobrazbi učiteljica, je v šoli med dijaki preživela le kratek čas, potem pa jo je Bog vodil po različnih poteh, na katerih je vedno znova odkrivala, kako pomembni so odnosi na vseh življenjskih področjih.

Rada poje, piše in ustvarja.

V Družini in Življenju je odgovorna za zakonske skupine.

Andreja Gartner

Andreja Gartner

Sodelavka
Tadej Vindiš

Tadej Vindiš

Sodelavec

Prostovoljci

Hvaležni smo množici naših dragih prostovoljcev … (Še pišemo.)

Organi društva

Predsednik društva: Tomaž Petan.

Člani upravnega odbora: Mojca Nuč, Luka Šušteršič, Bojan Vereš, Ines Jagrič Križman in Tomaž Petan.

Nadzorni odbor: Uroš Lamovšek, predsednik in Slavko Štern ter Suzana Javeršek, člana.

Tajnik društva: Benjamin Siter

Blagajnik društva: Erika Novak.