Kako naj moža prepričam, da se udeleživa spletnega seminarja?

,

Z možem sva že od poroke naprej v zakonski skupini. Redno tudi obiskujeva duhovne vaje in seminarje za zakonce. Glede tega sva si bila edina že od začetka najine skupne poti.

Oba sva namreč imela zgled staršev.

V času, ko “delo na odnosu” še ni bilo nekaj “modernega”, so najini starši hodili v zakonsko skupino in na duhove vaje.

To ne pomeni, da se niso nikoli sprli, da so imeli idealen zakon. Daleč od tega. So nama pa dali dober “vzorec”. Kaj pomeni živeti zakon. Kaj pomeni pogovor, iskanje skupne poti. Kaj pomeni izkazovati ljubezen in spoštovanje.

Vsi vemo, kako zelo nas zaznamujejo vzorci, ki jih prinesemo od doma. Zato je še kako pomembno, da najinega odnosa nimava za samoumevnega. Da ne misliva, da sva s poroko in otroci že dosegla cilj.

Odnos je živa stvar (ali pa mrtva, če ga ne negujemo).

In vanj moramo vlagati. Najprej svoj čas, nato tudi svoj denar (npr. za varuško, da greva lahko na zmenek ali pa za udeležbo na seminarju).

Tako kot za gradnjo hiše potrebujemo izkušene mojstre, tudi midva za gradnjo odnosa potrebujeva pomoč. Pri Družini in Življenju že vrsto let organiziramo seminarje za zakonce. Do sedaj smo bili pri izvedbi seminarjev omejeni s prostorskimi, kadrovskimi in časovnimi omejitvami. Korona je tudi na tem področju prinesla spremembe. Pomagala nam je, da smo “stopili v korak s časom”.

In posneli smo spletni seminar. V spomladanskem terminu se ga je udeležilo več kot 400 parov.

Tokrat vas vabimo “Skozi puščavo v svobodo”.

Z Mojzesom, Danijem in Vilmo. Tudi skozi osebne zgodbe, vzpone in padce. Za osvežitev najinega odnosa in kot pripravo na praznik Jezusovega rojstva.

 

Pa še dobra novica za vse, ki še zbirate pogum: za razliko od seminarjev v živo je spletni seminar veliko bolj pisan na kožo vsem, ki še ne veste, ali je to nekaj za vas. Nagovore poslušate v “varnem zavetju” svojega doma. Pred nikomer se vam ni potrebno izpostavljati. Seminar lahko poslušate v svojem tempu. In če vam kakšna tema odpre prostor za pogovor, poslušanje prekinite in se pogovorite, pa nič ne zamudite.

 

In odgovor na naslov novičke, kako moža prepričati, da se udeleži seminarja: težko, ampak se splača!


Na seminar se lahko prijavite tu.

 

 

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja