Gradijo se novi, boljši odnosi (vtisi po e-pričevanju zakoncev Ravš)

“Gradijo se novi, boljši odnosi. Kamenček na kamenček.” S temi besedami je svoje vtise po e-pričevanju Romana in Rebeke Ravš, ki se ga je udeležilo več kot 450 udeležencev, strnil Bruno.

Roman in Rebeka Ravš sta nas v pogovoru z Benjaminom Siterjem popeljala po svojem življenju. Rdeča nit njunega pričevanja je rast v veri. Od tradicionalne vzgoje in odpada od vere in Cerkve po birmi, pa do spreobrnjenja in gorečnosti, ki jo izžarevata danes. Nagovarjala sta nas s svojo neposrednostjo, pristnostjo in iskrenostjo. Mnogi smo se prepoznali v njunih stiskah, v njunem iskanju poti do Boga in drug do drugega.

Bili smo blizu

Udeleženci pričevanja so bili zbrani iz vse Slovenije in celo iz tujine (Bruselj, Anglija, Kanada …). Čutiti je bilo eno veliko hvaležnost, da se lahko vsem omejitvam navkljub (ali pa prav zaradi njih) srečamo v tako velikem številu in da smo, čeprav fizično daleč, vseeno blizu drug drugemu.

To bližino smo še posebej začutili, ko smo se po pričevanju zbrali v manjših skupinah, v katerih so podelitev moderirali DiŽ-evi zakonci, povečini voditeljski pari zakonskih skupin. Pari so podelili, da se jih je dotaknila pripoved o Božjem dotiku, ki ga je doživela Rebeka, ko se je po več letih znašla v cerkvi pri maši. Njena zvesta molitev, tudi na kolenih, za Romanovo spreobrnjenje. Njuno razdajanje pri vodenju zakonskih skupin. Romanovo odločitev, da ne sprejme službe v Avstriji, ki bi jim omogočila finančno varnost, njega pa odtrgala od družine, so videli kot pravi zgled življenja po vrednotah.

In naprej?

Hvaležni Bogu, da preko naših pričevalcev deluje in nam daje moč, da gradimo odnose, obljubljamo, da bomo podobna srečanja organizirali tudi v prihodnje. Ugotavljamo namreč, da tudi tisti, ki morda že imamo oseben odnos z Jezusom, potrebujemo takšna pričevanja, da nas utrdijo, v nas zanetijo nov plamen in nas vabijo, da o tem, kaj v naših življenjih dela Bog, pričujemo tudi sami.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja