Filmski večer z ženo: o Bogu in veri (2. del)

, ,

Filmi z versko vsebino me že »po osnovnih nastavitvah« (ker se imam vernika) zelo zanimajo. Na eni strani imamo filme, ki svojo vsebino črpajo iz svetopisemskih zgodb. Jezus iz Nazareta, Kristusov pasijon, Noetova barka, Samson … če naštejem samo nekatere.

Po drugi strani pa se dajo najti tudi filmi, ki se ukvarjajo z vprašanji verovanja in ljudmi, ki se znajdejo v situacijah, ko je njihova osebna vera na preizkušnji: Hacksaw Ridge (2016), On Wings of Eagles (2016), We Were Soldiers (2002) in The Mission (1986) imajo zelo zanimiv verski podton, ampak so zaradi prikazovanja (vojnega) nasilja lahko manj primerni za nežnejši spol.

Če mož želi, da se mu žena pridruži pri ogledu filma, pridejo na vrsto moji naslednji predlogi

God’s Not Dead (2014), Kevin Sorbo, Shane Harper. Verni študent in njegov ateistični profesor filozofije v dokazovanju ali je Bog mrtev ali ne.

God’s Not Dead 2 (2016), Melissa Joan Hart, Jesse Metcalfe. Sojenje učiteljici, ki je odgovorila na študentovo vprašanje o Jezusu.

The Case for Christ (2017), Mike Vogel, Erika Christensen. Raziskovalni novinar hoče dokazati, da se Kristusovo vstajenje v resnici ni zgodilo.

The Encounter (2011), Bruce Marchiano, Steve “Sting” Borden, Jaci Velasquez. Zaradi zaprte ceste in obvoza se pet tujcev ustavi v lokalu, v katerem streže moški, ki pozna njihove skrivnosti.

The Shack (2017), Sam Worthington, Octavia Spencer. Ko na kampiranju izgine hčerka, se oče poda v kolibo v gozdu in se sooči s svojo preteklostjo in globinami žalovanja. V slovenščini tudi knjiga »Koliba«.

The Shack, posnetek zaslona

Osebno vero preiskujejo tudi filmi, ki se ukvarjajo s čudežnimi dogodki

S čudeži je tako, da nekateri ljudje ne verjamejo vanje. Po ogledu naslednjih filmov pa se lahko vsak zamisli …

Heaven Is for Real (2014), Greg Kinnear, Kelly Reilly. Po prestani nujni operaciji začne štiriletni pastorjev sin trditi, da je bil času operacije v nebesih. Odzive staršev in okolice si lahko predstavljate. V slovenščini tudi knjiga »Nebesa so resnična«.

Breakthrough (2019), Chrissy Metz, Josh Lucas. Reševanje najstnika, ki se mu je med igro na zaledenelem jezeru udrl led.

90 Minutes in Heaven (2015), Hayden Christensen, Kate Bosworth. Žrtev grozljive prometne nesreče razglasijo za mrtvo, po eni uri in pol pa …

Miracles from Heaven (2016), Jennifer Garner, Kylie Rogers. Kronična bolezen otroka, ki spremeni življenje, in otroška igra, ki se konča z nesrečo.

Prihodnjič pa o filmih, ki govorijo, kako bolezen spremeni življenje, pa tudi o tem, kako naša dejanja in odločitve spremenijo ne samo naših lastnih življenj, pač pa tudi življenja drugih ljudi.


Foto: pixabay

1 reply
  1. Alenka says:

    Hvala za vse poslano.
    Imava že presnete filme, le čas si morava še vzeti zanje. ?
    Molimo za vse zakonce, da bi si znali in vedno znova želeli vzeti čas drug za drugega tudi ob ogledu takšnih navdušujoči filmov.

    Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja