Erika Novak na ženskem zajtrku o “komandiranju” mož (FOTO)

V soboto, 16.12., smo se žene in dekleta iz Posavja pa tudi širše, 78 po številu, zbrale na ženskem zajtrku. Organiziralo ga je društvo Družina in življenje v hotelu Kunst v Krškem.

Po zbiranju in jutranji kavici nas je najprej obogatila glasbena gostja Kristina Lovšin Salmič, nato pa je o svoji osebni zgodbi spregovorila Erika Novak in sicer z nekoliko provokativnim naslovom: “Sem danes že “pokomandirala” svojega moža?”.

Predstavila nam je svojo pot od hčere do žene in snahe ter naprej do matere in tašče. Govorila je o tem, kar se je v njej dogajalo in do kakšnih spoznanj je prišla. S svojo iskrivostjo in hudomušnostjo nas je spravila v smeh, ko pa je iskreno in odprto delila tudi svoje stiske, pa so marsikateri v oči stopile solze.

V njeni pripovedi je zagotovo vsaka našla kakšen delček svoje zgodbe ter v njeni modrosti in zrelosti tudi kakšno spodbudo in nov pogled zase, za svoj zakon in družino. Danes se je ob tempu življenja in številnih “motilcih” težko ustaviti in malo premisliti, kaj se dogaja tam spodaj pod dirko vsakdana in dati sebi priložnost za rast in svojim najbližjim tisto resnično prisotnost in slišanost. Prav zato so takšni dogodki, ki pomagajo graditi odnose in jim dati pravo vrednost, hkrati pa povezujejo, tako zelo dragoceni.

Besedilo: Darja Ferenčak

Foto: Matjaž Maležič in Darja Ferenčak

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja