Družina in Življenje se po svetu vozi s tovornjakom

Živo se spominjam vročega avgustovskega dne, ko smo v Veržeju nekega dne po kosilu sedli h kavici – seveda na varni razdalji – z dvema družinama. Eni »stari Veržejski mački«, drugi »čist frišni« – prvič z nami na tednih duhovnosti za družine.

Že po nekaj minutah sem ugotovil, da se možakarja očitno poznata že od prej. Bila sta sredi razgrete debate in takoj, ko sem se jima približal, sta me presenetila. »Benjamin, jeseni bo DiŽ dobil »svoj kamion«, pravi Jože. »Kako prosim? Kak kamion? Saj ga vendar (zaenkrat še) ne potrebujemo?«

Z združenimi močmi »dajemo naprej«

Nato sem hitro ugotovil, da sta imela v mislih nekaj drugega – nekaj zares čudovitega. Gospoda, ki sta oba lastnika podjetij, sta ugotovila, da lahko s svojimi združenimi močmi na najboljši možen način »dajeta naprej«.

Prvi, »stari Veržejski maček« je bil namreč Jože Mohorčič, ki je lastnik prevoznega podjetja Mohorčič transport, in je imel jeseni v načrtu kupiti nov tovornjak. Kot že večkrat dotlej je nameraval dati ponjavo zanj v izdelavo podjetju Potting ponjave, ki ga vodi »ta frišn Veržejc« Matija Selan – od tod sta se torej že od prej poznala!

Ob tisti navdihnjeni kavi se jima je utrnila ideja, da ponjavo prihajajočega tovornjaka donacijsko »oblečeta« v reklamo za Družino in Življenje, in – še pomembneje – za gradnjo odnosov.

Ideja je postala resničnost

Po nekaj mesecih smo izvedeli, da tovornjak zares prihaja. Zato smo v DiŽ-evi ekipi združili moči, našli fotografije odlične fotografinje (hvala, Bela Kava in naš novopečeni voditeljski par :)), ter ustvarili »potujočo reklamo« za boljše odnose, ki bo gotovo pritegnila pozornost mimovozečih.

»Naš« novi tovornjak nam je neizmerno všeč. Ob končanem potisku je tudi Matija zapisal: »Zelo sem vesel za tale tovornjak; zdi se mi, da je zelo, zelo dobro izpadlo. Naj Gospod blagoslovi vse poti tega vozila«. Mi se z njim popolnoma strinjamo in dodamo le “Amen!”.

Za vas imamo izziv!

Vsakič, ko boste na cesti zagledali naš tovornjak, ne pozabite, kako gradimo dobre odnose.

Hitro poljubite svojega zakonca! 🙂

Če pa imate možnost varno fotografirati tovornjak, nam pošljite sliko, ki jo bomo z veseljem objavili na družbenih omrežjih.

Naj dobri odnosi postanejo viralni – tako v realnem, kot v virtualnem svetu!

 

Draga Jože in Brigita ter Matija in Tanja, ISKRENA HVALA v imenu vseh družin, ki bodo po tej vaši pobudi zaživele boljše odnose!

 

 

4 komentarjev
 1. Aleš Čerin says:

  Jože, se ti zahvaljujem za to, da na inovativen način širiš to pomembno sporočilo. Res dobro, da se na tovornjakih take reklame in ne kakšne druge. In tvoji tovornjaki vozijo po celi Evropi in mogoče še širše. Hvala tudi za fino pričevanje na Dajemo naprej v Radencih. Kako dobro si povedal!

  Odgovori
 2. Andreja Gracar-Miklič says:

  Bravo Jože. Čestitke. S tovrstno donacijo si naredil zelo veliko gesto ne samo z vožnjo po Sloveniji temveč tudi drugod po Evropi oz. kjer koli te bo vodila božja pot. Andreja

  Odgovori
 3. Lojze Grojzdek says:

  Bravo- cestitke! Ze prvi pogled na tovornjak je zelo privlacen, pristen…zato: srecno voznjo! To vozilo bo vandralo pocasi in sigurno…podobno pregovoru: “Bozji mlini meljejo pocasi ampak sigurno!” Mogoce se bova se midva z zeno kdaj pridruzila tej voznji, Reliju Ljubezni! Srecno in prisrcne pozdrave iz bavarske metropole. Fani & Lojze

  Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja