DiŽ-eva postna spodbuda: “Imaš minutko?”

Predstavljamo DiŽ-evo postno molitveno spodbudo za več ljubezni v naši domovini, naših družinah in med našimi zakonci.

Postna spodbuda, ki vam ne bo vzela več kot minuto na dan!

Ob 20. uri vsak večer se ustavimo in se združimo v molitvi za slovenske zakonce, družine in naš narod.

Za več ljubezni med nami zmolimo Oče naš, Zdrava Marija in Slava Očetu ali s svojimi besedami ali preprosto tiho molitev.

Da bi se lažje spomnili vsakodnevne molitve, si lahko ob osmih zvečer nastavite opomnik ali budilko v vaš telefon in se tako povežete z vsemi molivci po Sloveniji.

Zgodba, ki nas je navdihnila

Ko so Britanci po vojni zasliševali nekega nemškega oficirja, jim je ta povedal, zakaj je Nemčija po njegovem mnenju izgubila. Rekel je:

“Med vojno ste imeli skrivno orožje, za katerega nismo imeli nobenega protiukrepa in ki ga nismo razumeli, vendar je bilo zelo močno. Povezano je bilo z zvonenjem Big Bena vsak večer ob 9. uri. Mislim, da ste mu rekli tiha minuta.”

To “tiho minuto”, kot so jo imenovali, sta Winston Churchill in kralj Jurij VI. sprejela na pobudo majorja Wellesleyja Tudor Polea, ki je predlagal, da bi se vsi ljudje združili v skupni molitvi ali misli za mir.

Jeseni leta 1940 so namreč Nemci začeli zračni napad na Veliko Britanijo in nočno bombandiranje Londona je pretresalo prebivalce celih 57 dni.

Vsak večer so se ljudje zbrali in prisluhnili poročilom na radiu.

10. novembra so tako prvič naznanili minuto tišine z namenom molitve za mir po radiu z zvonenjem Big Bena pred novicami.

Tudi ameriški predsednik Roosevelt je pozdravil idejo in BBC ocenjuje, da se je pobudi “tihe minute” pridružilo na milijone ljudi.

Je pomagalo?

Žal ne moremo izmeriti moči molitve. Pri tem lahko stopimo le na področje vere, a tudi izkustva iz preteklosti in pričevanj drugih ljudi.

Prav gotovo vemo ali smo izkusili tudi sami moč molitve v kakšnem trenutku našega življenja.

Pomislimo sedaj na našo domovino Slovenijo, na naše zakonce in družine.

Pomislimo na ljudi, ki jih osebno poznamo in na njihove zgodbe: na sorodnike, prijatelje, sodelavce, otroke in prijatelje naših otrok ter na njihove starše …

Pomislimo na to, da če bi se čimveč ljudi združilo v kratki molitvi za skupen namen – kako velik učinek bi to imelo za naš narod?

Delito pobudo tudi z vašimi prijatelji osebno, po elektronski pošti ali preko Facebooka …

Vir za zgodbo.

Foto: DiŽ, Unsplash

1 reply

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja