Dajemo naprej 2022: Daj nam žive vode (FOTO)

, ,

Srečanje voditeljskih, pričevalskih, govorniških parov in drugih sodelavcev Družine in Življenja

V tem vikendu se je več kot 100 voditeljskih parov, pričevalcev in govorniških parov iz vse Slovenije zbralo na vsakoletnem srečanju Dajemo naprej. Skozi nagovore, slavljenje skupine Svetnik, podelitve v malih skupinah in ob obhajanju svete maše smo se napajali pri studencih žive vode, ki jo pri opravljanju našega poslanstva še kako potrebujemo. 

Ali se zavedamo, da smo mi glas Boga v tem svetu

V soboto smo se skupaj z Alešem Čerinom spraševali, kaj moramo narediti, da bodo v naših družinah rasli ‘danijeli’. Aleš je opozoril na znamenja časov – na zmedenost in izprijenost, boje in delitve v družbi in Cerkvi. Tudi kristjani živimo v nasprotju s Kristusovo zapovedjo: “Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste med seboj imeli ljubezen.” Ne poslušamo prerokov, hkrati pa prerokov tudi manjka. Preroška služba nam je bila dana pri krstu. Vprašal nas je, ali se zavedamo, da smo mi glas Boga v tem svetu, da mi prevajamo govorico Boga in nas vzpodbudil, naj razmišljamo:

Kako konkretno bi se jaz, midva kot zakonca, naša družina, naša zakonska skupina, naša regija, naš DiŽ lahko vključili v Božje načrte?


Ozavestimo zgodbe Božjega delovanja

Voditelj Družine in Življenja Benjamin Siter je v prvem nagovoru spregovoril o hrepenenju, ki ga ima vsak od nas. To je hrepenenje po Božjem, po večnosti, po presežnem. Ali znamo to hrepenenje usmeriti prav? Predstavil je svojo zgodbo, kako je sprejel osebno odločitev za Boga. Pri tem je imel veliko vlogo njegov prijatelj Dale McFerron, ki je Benjamina mentorsko spremljal skozi več desetletij, vendar pa je bilo potrebno “zgodbo” Božjega delovanja potegniti iz samoumevnosti in jo ozavestiti. 

O tem je več spregovoril tudi sam Dale, ki se nam je iz Amerike pridružil prek ZOOM-a (ob 2.30 zjutraj ob njihovem času). Kljub temu je povsem čuječega duha zbistril in predramil tudi naše misli, ko je povedal, da ga nikoli niso popolnoma zadovoljile nobene dejavnosti, nobene materialne stvari, za katere je mislil, da ga bodo … Ker smo bili ustvarjeni za nekaj več. Ustvarjeni smo bili za to, da nas zadovolji naš Stvarnik.

V srcu vsakega človeka obstaja praznina, ki je ne more zapolniti nobena ustvarjena reč, ampak samo Bog, Jezus.


S kakšnimi boji se soočamo

Na ločenih srečanjih so se z Mojco Nuč, ki je odgovorna za zakonske skupine, srečali voditelji zakonskih skupin, govorniški in pričevalski pari pa so si podelili, s kakšnimi boji se soočajo, ko se pripravljajo na seminarje in pričevanja.

Sobotni dan smo zaključili s sveto mašo, ki jo je za nas daroval Peter Pučnik ter z glasbeno zabavnim večerom, na katerem smo preizkusili svoje znanje na kvizu iz Svetega pisma, skupaj zapeli in zaplesali ter se naučili sirtaki. Ves zabavni večer so pripravili in vodili naši voditelji zakonskih skupin.

Naš temelj

V nedeljo sta nas najprej nagovorila Dani in Vilma Siter, ki sta poudarila, da je naš temelj, na katerem gradimo, Kristus. Zahvalila sta se vsem, da smo pretočni za Božjo milost, da se dajemo na razpolago in delamo za Gospoda, pri čemer ne smemo nikoli pozabiti na redno druženje z Gospodom ob branju in premišljevanju Božje besede. Kajti Božja beseda deluje!


Ekipa in vizija

Za zaključek nas je ponovno nagovoril Benjamin Siter, ki je med drugim predstavil sodelavce ožje ekipe Družine in Življenja, pri čemer je poudaril, da ožja ekipa ni DiŽ, temveč da smo DiŽ vsi: voditeljski pari, regijski voditeljski pari, pričevalci, govorniški pari, pisci za revijo in splet, člani zakonskih skupin … Povedal je tudi, da je naše delo skoraj v celoti odvisno od darov tistih zakoncev, ki redno darujejo del svojih prihodkov, da DiŽ lahko živi, dela in raste.

Predstavil je tudi vizijo DiŽ do leta 2025, ki bo usmerjena predvsem v krepitev temeljev in notranjih krogov – aktivnih prostovoljcev, ki se že zdaj dajejo na razpolago, iskali pa bomo tudi nove moči za pripravo novih seminarjev, okrepili regije, pričevalske in govorniške vrste ter pripravili posebno aplikacijo za zakonce.


Družine smo rešitev za Evropo

Dajemo naprej 2022 smo sklenili s sveto mašo v radenski cerkvi, ki jo je za nas daroval murskosoboški škof Peter Štumpf. Ta je v pridigi poudaril, da je škof Slomšek že pred 170-im leti vedel, da smo družine rešitev za Evropo. Zahvalil se je zakoncem, da služimo drug drugemu in Cerkvi s tem, da vztrajamo v poglobitvi vere in gradnji odnosov.

Hvaležni Bogu za vikend, poln Božjih dotikov in mogočnega delovanja Svetega Duha smo se po kosilu objeli in si obljubili, da se kmalu spet vidimo – na katerem od seminarjev, na DiŽ-evem plesnem večeru, na regijskih srečanjih … Vsekakor pa drugo leto na Dajemo naprej 2023.


Foto reportaža:


Foto: Matjaž Maležič

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja