Beseda (sedaj še bolj) med nami

,

Nekoč sem slišal, da je telo le »zemeljska lupina« duše in duha. Spoznal sem, da se telo hrani s telesno hrano, duša z lepoto stvarstva (sama narava, lepota besede in umetniških stvaritev), duh pa z Božjo besedo (Mt 4,4). Kako lepo je srečati človeka, čigar telo, duša in duh so v ravnovesju! Vsi smo povabljeni, da skrbimo za to ravnovesje.

Sam sem začel o tem premišljevati takrat, ko sem Jezusa prvič osebno in zavestno povabil na svojo življenjsko pot. To je bila najpomembnejša odločitev v mojem življenju, ki pa jo moram, tako kot tisto, ki sem jo sprejel na poročni dan, vsak dan obnavljati.

Z gotovostjo trdim, da mi je pri tem v veliko pomoč Beseda med nami. Razmišljanja, ki jih poleg dnevne Božje besede prebiram v Besedi med nami, mi odpirajo oči srca, me notranje bogatijo in potrjujejo, da sem na pravi poti. Zato Besedo med nami zares iz srca priporočam vsem, ki želite duhovno rasti in vstopati v skrivnosti Božje besede in globlji osebni odnos z Bogom.

Dani Siter


Nova aplikacija

Aprila je začela delovati nova aplikacija Beseda med nami. Aplikacija prinaša kratka premišljevanja ob Božji besedi za vsak dan. Kratka, navdušujoča razmišljanja imajo moč, da v naš vsakdanjik prinesejo pozitivno spodbudo in nas opremijo z upanjem.

V Sloveniji je revija Beseda med nami prisotna 20 let, ureja jo Franci Petrič: »Kakor mi povedo bralci in bralke, imajo to revijo radi, ker so prispevki kratki, jedrnati in povezani z življenjem, brez dolgovezenja in zahtevnih razlag. S svetopisemskim poudarkom, vendar aktualni. Čisto dovolj za vsak dan … V dneh ‘izolacije’ smo odkrivali, kako tolažilna zna biti Božja beseda. V njej se srečujemo z velikimi možmi vere. Ob njihovi življenjski izkušnji, kakor je zapisana v Svetem pismu, se krepimo v veri. In tu posrečeno prihaja nasproti Beseda med nami.«

Ves mesec april boste aplikacijo lahko uporabljali brezplačno, od meseca maja naprej pa bo prosto dostopna naročnikom tiskane izdaje.

Uporabne povezave:


Vir: druzina.si

Foto: posnetek zaslona in Canva

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja