Benjamin Siter: “Za srečen zakon smo potrebni trije”

Na zakon večeru z naslovom »Za srečen zakon smo potrebni trije«, ki je potekal 6. marca 2020, smo kljub grožnjam korona virusa, napolnili dvorano župnije Kranj Šmartin.

Najprej nam je dobrodošlico izrekel g. župnik Bojan Likar, ki je poudaril, da smo zakonci, ki se zbiramo v zakonskih skupinah prihodnost slovenskega naroda.

“Ni časa za plavanje s tokom”

Benjamin Siter je ob neverjetno duhovitih fotografijah energično spregovoril o svoji življenjski poti, o svojem iskanju osebnega odnosa z Bogom in pomenu slednjega za srečen zakon.

Poudaril je, da v našem času ni časa za plavanje s tokom, ampak je potrebno plavati proti toku. Obkroženi smo s številnimi pastmi, ki so na prvi pogled mamljive in nam obljubljajo srečo, izkaže pa se, da nam prinašajo nasprotni učinek.

Zato moramo biti budni, saj »nasprotnik hudič hodi okrog kakor rjoveč lev in išče, koga bi požrl.« (1 Peter 5, 8).

Da se hudiču in njegovim vabam lahko upremo, nujno potrebujemo Božjo pomoč. Tudi in še posebej potrebujemo Božjo pomoč v zakonu, ki je njegova najljubša tarča.

Prav hitro naletimo na številne ovire, ki nam grenijo skupno življenje

Naj omenim le dve, ki sta mi zazveneli zelo znano: žena, ki hoče popolnega moža in mož, ki se v konfliktu z izvorno družino ne postavi na ženino stran.

V življenju je pomembno, da poznamo naš cilj, ki so nebesa. Svoje moči moramo porabljati v smeri tega cilja. Seveda se nam lahko zgodi, da s prave poti tudi zaidemo, kot se je pripetilo tudi Benjaminu (kakšno olajšanje, da se zgodi tudi najboljšim 🙂 ), vendar imamo veliko srečo, da je naš Oče usmiljen in nas vedno čaka, da se vrnemo k njemu.

Ob koncu nadvse zanimivega in navdihujočega pričevanja nas je Benjamin povabil k molitvi, s katero smo svoje življenje izročili Jezusu. Po »uradnem« delu je sledilo sproščeno druženje v avli župnišča. Res je bil zakon večer.

Avtor: Anka Menegalija

Foto: Matic Jelovčan

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja