VERŽEJ 2021: Enega duha in enega srca

Tudi letos se je na duhovnih počitniških tednih za družine zbralo skoraj 60 družin iz vse Slovenije. Teden skupnega bivanja, molitve, vsakodnevne svete maše, pogovorov, pričevanj …

Otroci ne potrebujejo popolnih staršev

Vsebino tokratnih tednov smo oblikovali s pomočjo sodelavcev Karitas ter letošnjih osrednjih gostov, specialnega pedagoga Marka Juhanta in partnerskega in osebnega svetovalca Tonija Mrviča. Spoznavali smo pasti prekomernega pitja alkohola, slišali, kako prepoznati, kdaj so otroci v stiski, se učili poslušati in slišati. S pomočjo zaigranih prizorov smo ozaveščali, kako se vzorci delovanja in z njimi tudi naše rane, prenašajo iz generacije v generacijo. Potolažile so nas besede Tonija Mrviča, ki pravi, da otroci ne potrebujejo popolnih staršev, ker imajo popolnega nebeškega Očeta.

Na poti vere

Skozi teden nas je spremljajo tudi branje Božje besede, ob katerem smo premišljevali o temeljnem oznanilu naše vere. V skupinah smo si podelili, kako dojemamo Boga kot Stvarnika sveta, se spraševali o naših grehih, se v skupni adoraciji pred Najsvetejšim, ki jo je vodil Tadej Vindiš, učili slavilne molitve in si zadnji večer podelili, kaj vsakemu od nas pomeni vera in kako vidimo Božje delovanje v svojem življenju.

Kljub različnosti udeležencev lahko tokratni Veržej zaobjamemo v misel: bili so enega duha in enega srca (prim. Apd 4,32). Srčni pozdravi, podeljene osebne zgodbe in hvaležnost, da smo lahko skupaj v veselju in solzah, v sproščenem klepetu in ob tihi molitvi pred Najsvetejšim – vse to je bil Veržej 2021.

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja