Tematski in nadaljevalni seminarji

Pogosta vprašanja

Komu so tematski in nadaljevalni seminarji namenjeni?

Tematski in nadaljevalni seminarji so namenjeni poročenim parom, ne glede na to, koliko časa so poročeni. Na njih se zbere pisana družba – od zakoncev, ki so komaj stopili na skupno pot pa do zlatoporočencev. Dobrodošli vsi, ki jih tema seminarja zanima in bi se radi obogatili v gradnji vajinega odnosa. Preberita ‘vsebino’ zgoraj.

OPOZORILO: Nadaljevalnega seminarja se lahko udeležita, če sta se že udeležila temeljnega seminarja Nepozabni trenutki za naju. Za tematski seminar, udeležba na temeljnem ni potrebna, je pa priporočljiva.

Kako pogosto naj hodiva na tematske in nadaljevalne seminarje?

Zaradi prezaposlenosti in napetih urnikov vsi potrebujemo občasne odmike za gradnjo in nego odnosa, zato v Družini in Življenju predlagamo, da si vsaj enkrat letno vzameta vikend zase.

Vsako leto pripravimo novo vsebino nadaljevalnega seminarja in jo v času od jeseni do poletja naslednjega leta ponovimo vsaj šestkrat.

Vsebine tematskih seminarjev so iste. Ponavljamo jih dvakrat na leto.

Kakšne so koristi tematskih in nadaljevalnih seminarjev?

Tematski in nadaljevalni seminarji so priložnost, da svojo ženo ali moža popeljete iz vsakdanjosti življenja v lepo okolje, kjer se lahko posvetita drug drugemu, se o temah, ki jih morda sama težko načneta, pogovorita in s tem prihajata na ‘isto stran knjige’.

Svetopisemska načela, ki jih naši govorniški pari vključujejo v svoje nagovore, so najprej preizkušena v njihovih življenjih. Spoznavanje svetopisemskih načel in lastne izkušnje, ki jih vključujejo v svoje nagovore, so odlična spodbuda za to, da zakonca spoznanja s seminarja uporabita v svojem življenju.

Slišala bosta zgodbe iz resničnega življenja, ki vama bodo pomagale postaviti stvari na svoje mesto.Imamo na stotine pričevanj udeležencev, ki so jim spoznanja s tematskih ali nadaljevalnih seminarjev pomagala izboljšati odnos med možem in ženo, z otroki in bližnjimi in jih pripeljala bližje Bogu.

Kaj pa otroci?

Menimo, da otrok najbolj potrebuje starša, ki se razumeta in se imata rada. Udeležba na seminarju je velik korak v tej smeri.

Tematski seminarji: Za otroke uredita varstvo, da se bosta lahko zares posvetila drug drugemu. Udeležba otrok na seminarju ni možna, razen kadar je to posebej navedeno. Izjema so dojenčki in zelo majhni otroci.

Nadaljevalni seminarji: Na nadaljevalnih seminarjih načeloma ni organiziranega varstva, razen kadar je to posebej navedeno. Lahko pa imata s seboj dojenčka. Na splošno torej velja, da za otroke uredita varstvo, da se bosta lahko zares posvetila drug drugemu.

Kdaj lahko prideva v hotel, kdaj se seminar začne in kdaj se konča?

Tematski seminar: Začnejo se v petek ob 18.00, a se je treba prej namestiti v sobo in registrirati. Veseli bomo, če pridete pred 16. uro, ko se odpre registracija. V sobo se lahko namestita že ob 15. uri. Seminar se konča v nedeljo po kosilu ob 14. uri.

Nadaljevalni seminar:

POMEMBNO: V tednu pred seminarjem bosta po pošti prejela vabilo s podrobnimi navodili.

Kaj se bo zgodilo potem ko se prijaviva?

Po prijavi vama pošljemo podatke za plačilo akontacije, v tednu pred seminarjem pa bosta po pošti prejela natančna navodila. Prispevek za polni penzion in turistično takso bosta poravnala na recepciji hotela. Rezervacijo hotela uredimo mi.

POMEMBNO: V tednu pred seminarjem bosta po pošti prejela vabilo s podrobnimi navodili.

Kaj je vključeno v ceno?

V ceno je vključena kotizacija (priprava in izvedba seminarja, gradiva, drugi materiali) in dva polna penziona v hotelu. Za podrobnosti si poglejta cenik.

Ali lahko seminar komu podariva?

Seveda ga lahko podarita v obliki darilnega bona. Seminar je izvrstno darilo za rojstni dan, obletnico poroke za starše, sinove in hčere, brate in sestre, druge sorodnike, prijatelje, sodelavce, … ali preprosto za par, ki je v stiski in bi mu rada pomagala pri gradnji odnosa. Darilni bon je tudi lepo poročno darilo, darilo ob rojstvu otroka, darilo izkazovanja pozornosti ali znamenje hvaležnosti.

Darilni bon lahko naročita preko spletne povezave (poiščite seminar med dogodki in izpolnita prijavnico ‘Naročam darilni bon’. Če imate kakšno vprašanje prosimo pokličite na 041 459 666 (Erika).

Kaj pa če takrat zboliva ali pride kaj vmes ali sva si premislila?

Če bi se zgodilo, da kdo od vaju zboli ali pride vmes kaj resnega, lahko izbirata med temi možnostmi:
a) Registracijo lahko preneseta na drug par: sporočita podatke para (brez dodatnih stroškov).
b) Registracijo lahko preneseta na drug termin: sporočita na kateri termin bi rada prenesla (brez dodatnih stroškov).
c) Če si premislita in ne bi prišla na seminar, se lahko odjavita do 14 dni pred začetkom seminarja (dobita povrnjeno akontacijo). Če se odjavita po tem roku, vama žal akontacije ne moremo povrniti.

Nisva še dobila vseh informacij …

Za dodatne informacije pišite na erika@diz.si ali pokličite 041 45 96 66 (Erika Novak).