Sem jutri tudi jaz lahko Tadej?

Večinski mediji o ideološkem sojenju vztrajno molčijo, a vendar je marsikdo gotovo že slišal, da p. dr. Tadeju Strehovcu sodijo zaradi domnevnega spodbujanja k sovražnemu govoru. Krivično pri tem sodnem pregonu je predvsem omejevanje svobode izražanja do te skrajnosti, da se je na socialnih omrežjih postavilo legitimno vprašanje, če ni glede na ta sodni proces vsak od nas tudi lahko “Tadej”?

Gre za omejevanje verske svobode katoličanov

Strehovec je na portalu 24kul.si kot nosilec spletne strani omogočil objavo članka, ki razkriva skupino vplivnih in javno izpostavljenih posameznikov, ki lobirajo za promocijo umetne prekinitve nosečnosti oziroma spodbujajo splav nerojenih otrok.

“Glavni razlogi, da okrožno državno tožilstvo, na pobudo zagovornikov usmrtitve nerojenih otrok, toži Zavod KUL.si, so omejevanje svobode izražanja, spodbujanje samocenzure in omejevanje verske svobode katoličanov. Prepričan sem, da je na takšne pritiske potrebno odgovoriti s še več govora,” je Strehovec povedal za portal Nova24.

Akademsko društvo Prvanik tožilstvo poziva, naj nemudoma umakne obtožnico

V ADP po poročanju portala Nova24 trdijo, da je obtožnica večstransko neutemeljena, zato pozivajo državno tožilstvo, da zoper duhovnika Strehovca nemudoma umakne obtožnico in preneha z ideološko pravosodno politiko, ki je izbrano uperjena proti katoličanom in Katoliški cerkvi:

Obtožnica je večstransko neutemeljena, med drugim v zakonskih znakih spodbujanja oziroma razpihovanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, ogrožanja ali motenja javnega reda in miru in uporabe grožnje, zmerjanja ali žalitev. Celotna obtožnica, ki niti ni utemeljena na vseh znakih kaznivega dejanja, izhaja iz domnev in ni nikjer podprta z datumi posameznih dejanj,” so zapisali na omenjeni strani.

Zakaj gre za ideološki konstrukt?

Koliko ljudi je bilo prizadetih ob člankih, ki neprikrito in žaljivo nasprotujejo krščanskemu svetovnemu nazoru? Ob izjavah na številnih forumih ali neposrednih pozivih k sovraštvu, uperjenih proti posameznikom? Ob kakšnih grafitih na pročeljih cerkva? Trdno smo prepričani, da ima vsak posameznik vedno pravico do pravičnega sojenja, vendar je pri tej zadevi pregon prevzelo državno tožilstvo na podlagi pobude aktivistov levice, kar jasno kaže, da gre za političen konstrukt.  Pričakovali bi, da se bodo mediji o tako odmevnem sojenju glasno razpisali, še posebej, ker gre za omejevanje svobode govora. A molčijo. Laž vedno raje ostaja skrita. Resnica pa je vedno osovražena.

Podprimo p. Tadeja s peticijo in molitvijo

Po poročanju spletne strani 24Kul je preko 1.000 podpisnikov peticije že podprlo p. Tadeja pri njegovem glasnem zavzemanju za lepše življenje vseh: otrok, mater in očetov. Vabljeni k PODPISU PETICIJE.

Pri Družini in Življenju podpiramo vrednoto družine, kot temeljno vrednoto družbe in človeštva. Dober odnos med zakoncema pa je temelj dobre družine. Nikakor ne podpiramo sovražnih stališč ali izražanja kogarkoli, vendar se zavedamo, da je s takšnim sojenjem v prihodnje lahko sojeno vsakemu posamezniku ali organizaciji, ki se zavzema za življenje, družino in krščanske vrednote.

Priporočamo tudi to molitev, ki jo je pripravil Zavod ŽIV!M.

Foto: Unsplash

1 reply
  1. Polde Bastič says:

    V podporo p. Tadeja Strehovca, ki zagovarja versko svetost življenja in brani po Ustavi zajamčene pravice, hočem biti zaradi njegove moralne drže z njm pripravljen biti pribit na križ, če sva zaradi človeške morale kaj hudega storila, ko braniva svetost življenja in svobodo govora.

    Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja