Sedaj se lahko še lažje priključimo molitvi Cerkve!

Ste slišali to veselo novico? Na Veliko noč je z Jezusom v novo življenje vstalo tudi celotno molitveno bogoslužje za posamezen dan v avdio obliki.

Kje ga najdete?

Ob besedilu brevirja na https://hozana.si/brevir.php
Na posebni strani https://hozana.si/avdio_brevir.php
V obliki podkasta na https://hozana.si/podkasti.html in v podcast aplikacijah.

Zakaj?

Namen avdio različice molitvenega bogoslužja (brevirja) je, da bi bil molitveni pripomoček tistim, ki smo s svojimi zaobljubami obljubili to molitev (duhovniki, redovniki, redovnice), drugim pa povabilo, da se na ta način priključijo molitvi Cerkve.

V novem avdio brevirju so vključene vse molitvene ure (Povabilo, Bogoslužno branje, Hvalnice, Dnevna molitvena ura, Večernice, Sklepnice) dneva. Vključuje lastna besedila za vse obvezne godove, praznike in slovesne praznike, prav tako za vse liturgične čase (adventni, božični, postni, velikonočni, med letom).

Kako nastaja?

Pri snemanju je v zadnjem letu in pol sodelovalo več kot 70 prostovoljcev (redovniki, redovnice, duhovniki, laiki, bogoslovci), za kar se jim zahvaljujem. Snemanje še poteka in novi prostovoljci so še dobrodošli, poleg recitiranih delov pa bomo v prihodnje za nedelje in praznike dodali tudi več petja.

Ne dvomim, da se bodo ob uporabi pokazale tudi kakšne napake, zato prosim da jih javite, pa tudi morebitne pripombe, opažanja in predloge (kontakt).

Naj služi za našo notranjo vez z Bogom.

br. Matej Nastran

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja