Priznanje občine Krško zakoncema Vilmi in Daniju Siter

Občina Krško je na slavnostni seji v četrtek 4. junija v počastitev praznika občine Krško na gradu Rajhenburg v Brestanici podelila priznanje zakoncema Vilmi in Daniju Siter z obrazložitvijo:

V letu 2000 sta zakonca Vilma in Danilo Siter »zapustila« vsak svojo službeno pot, ustanovila društvo Družina in Življenje in se pričela poklicno ukvarjati z zakonci, zakonskimi pari, družinami in odnosi med njimi. Začela sta z ustanavljanjem in organizacijo srečevanj zakonskih skupin, pripravljala vikend seminarje za zakonske pare, moške in ženske zajtrke, enodnevna in tedenska srečanja družin, ob tem pa pričela z izdajanjem društvenega glasila Novice, ki je preraslo v revijo Družina in Življenje, ki ga trenutno prejema preko 4500 parov. Po programih društva po Sloveniji trenutno deluje že 242 zakonskih skupin, ki »Gradijo odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej«.

Čeprav ima društvo sedež v Leskovcu pri Krškem, je članstvo »posejano« po celotni državi. Ustanovitelja društva Vilma in Danilo Siter sta jeseni 2019 za izjemno uspešno in plemenito delo prejela tudi najvišje priznanje Slovenske škofovske konference, odličje sv. Cirila in Metoda. Z navdihujočimi pričevanji in srečanji, kakovostnimi seminarji, trdno mrežo zakonskih skupin, aktualnimi publikacijami in jasno besedo v medijih želi društvo prinašati veselje do življenja, pristne odnose, mir, novo upanje in ljubezen ter povzdigniti vrednoto krščanskega zakona, da bodo vsi zahrepeneli po njem.

Ob 20-letnici uspešnega dela za gradnjo odnosov med zakonci in v družinah društvu Družina in Življenje podeljujemo Priznanje Občine Krško.

Ponosni smo na naša ustanovitelja in voditelja! Čestitke seveda tudi vsem parom in družinam, ki smo povezani v Družini in Življenju!

Foto: Robert Sajovec

3 komentarjev
  1. Andreja Gracar-Miklič says:

    Najprej čestitke Daniju in Vilmi ter hvaležnost, da sta pogumno odgovorila na Božji klic pred 20 leti in da tako velikodušno, vztrajno, veselo, srčno, iskreno, predvsem pa z gorečnostjo in bogaaaaaaaaaaaaaaaato pričevalno širita božji glas med nas družine in neomajno z ljubeznijo spodbujata nas družine s svojimi sodelavci, da širimo glas naprej, predvsem pa da se lahko sprva midva učiva prepoznati božji klic med nama. Še enkrat hvala in veliko božjega blagoslova predvsem pa zdravja in moči vama želiva Andreja @ Robi Miklič

    Odgovori

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja