Odnosi so ZAKON – pogovorne oddaje

Tokratno oddajo Odnosi so ZAKON je Aleš Čerin pripravil v okviru podkasta na svojem blogu Preprostost. V oddaji je gostil Leo Čerin – znano pedagoginjo in mentorico za uspešno učenje. Sicer je Lea žena Aleševega brata, od tod tudi isti priimek.

Lea Čerin ima podjetje Rumena hiška, kjer z individualnim delom z otroki in njihovimi starši pomaga učencem do bolj uspešnega učenja. Pripravlja tudi delavnice in seminarje za starše in učitelje, sicer pa je žena in mati treh deklic – dve sta na začetku najstništva, tretja pa bo tudi kmalu tam. Kako šola od doma svoje otroke?

Benjamin Siter se je v 4., zadnji oddaji “Odnosi so ZAKON” na temo “Denar – najin vladar?”, z gostom Alešem Čerinom pogovarjal o tem, zakaj darovati. Ugotavljata, da je na koncu le darovanjska drža tista, ki nam daje globoko zadovoljstvo, ki ga vse razkošje tega sveta ne more ponuditi.

Benjamin Siter se je v tokratni, 3. pogovorni oddaji Odnosi so ZAKON na temo “Denar – najin vladar”, z gostom Alešem Čerinom pogovarjal o svobodi za pogumne odločitve, ki jo omogoči privarčevani kupček denarja. Ta pa je lahko le plod discipliniranega ukvarjanja z družinskim denarnim tokom.

Benjamin Siter se je v tokratni pogovorni oddaji Odnosi so ZAKON, ki je druga v seriji oddaj na temo “Denar – najin vladar”, z gostom Alešem Čerinom pogovarjal o tem, kako nujno je, da sami pri sebi, pa tudi kot pari, najdemo TOČKO DOVOLJ.

Teme

 • Potrošništvo naju zlahka zavede v pretirano
 • Polnjenje praznine s stvarmi
 • Družba stranmetanja stvari, odnosov in ljudi ter kako se temu upreva
 • Vpliv marketinga na najine odločitve
 • O točki DOVOLJ: kje je in kako naj se poenotiva okoli nje
 • Udejanjanje najine točke DOVOLJ: primer nakupa avtomobila

Benjamin Siter se je v pogovorni oddaji Odnosi so ZAKON pogovarjal z Alešem Čerinom o denarju. Gre za prvo v seriji oddaj na temo denarja z naslovom “Denar – najin vladar?”. Govorila sta o edinosti med zakoncema na področju denarja.

Teme: 

 • Kakšna je najina (z ženo) denarna zgodba (iz domačih družin, kot mlada zakonca)?
 • Kakšni miti zaznamujejo naju kot zakonca (denar kot varnost, denar prinaša srečo, denar je slab, denar pokvari človeka, …)?
 • Naj imata zakonca skupen denar (o edinosti v zakonu na tem področju)?
 • Ali imata zakonca vedno lahko skupen denar?
 • Kako se danes lahko “zabijajo klini” med zakonca na področju denarja?

Ob Socialnem tednu 2020 z naslovom “Slovenija – naš skupni dom” je Benjamin Siter v oddaji Odnosi so ZAKON gostil Mateja Cepina, direktorja Socialne akademije.

V goste smo povabili voditeljski par zakonskih skupin Robija in Mojco Nuč, ki sta nam skozi svojo izkušnjo povedala, zakaj rada obiskujeta in vodita zakonsko skupino. ?️?

Dani Siter in Vilma Siter opisujeta, kako sta sploh sprejela to izjemno odločitev posvetiti se zakoncem in družinam in ustanovila Družina in Življenje, na kakšne vse mogoče težave sta naletela in kje sta črpala moč in zaupanje, da sta na pravi poti. ⏳?

Benjamin in Aleš nadaljujeta pogovor o treh tipih moških: upognjenih, “runkeljnih” in tistih na poti. Tokrat še o slednjih dveh.

Benjamin in Aleš bosta spregovorila o treh tipih moških: upognjenih, “runkeljnih” in tistih na poti. Za začetek o upognjenih.

Gostja oddaje je Erika Novak, ki je v pogovoru z Marjeto Bec skozi svojo življenjsko zgodbo odprla temo, pisano na žensko kožo, čeprav nam ta kdaj pa kdaj ni prav 😉

Benjamin Siter se je v drugi pogovorni oddaji pogovarjal z Alešem Čerinom o tem, kako najti, spoznati ali prepoznati pravega/pravo in kdaj se poročiti … ???

Posneli smo našo prvo oddajo, v kateri sta Dani in Vilma Siter v pogovoru z Meto Halas “poDiŽivljala” pretekle tedne in napovedala tudi, kako bo z DiŽevimi aktivnosti naprej.