Najin zakon – Božja mojstrovina

V letošnjem Tednu družine smo možje in žene povabljeni, da vsak dan naredimo majhen konkreten korak in odkrivamo, zakaj je zakon zakrament.

Teden družine bomo začeli v nedeljo 18. 3. in končali na materinski dan 25.3. Za vsak dan so na Medškofijskem odboru za družino pripravili zloženke s kratkimi mislimi ter konkretnimi spodbudami zanjo in zanj. Objavljamo uvodno misel, zapisano za prvi dan tedna družine:

“Sva kdaj razmišljala, zakaj je zakon zakrament? Si lahko s tem zakramentom kako pomagava, ko imava npr. burne prepire ali tihe dneve? Ko se prizadeneva? Ko se znajdeva v krizi in naju je strah prihodnosti?

In vendar nam zakoncem Bog daje ta zakrament prav zato: da bi najina človeška ljubezen postajala vedno bolj podobna Božji. Kakor je Jezus na svatbi v Kani iz vode naredil najbolj žlahtno vino, tako hoče iz najine šibke in povsem človeške ljubezni, ki je včasih brez prave barve in brez okusa, narediti žlahtno in dragoceno vez ljubezni, iz katere se ne odžejava le midva sama, ampak tudi vsi, ki se z nama veselijo te milosti.”

ZLOŽENKO si lahko preneseta tudi tukaj in si z vsakodnevnimi nalogami krepita zavest o vajinem zakonu kot zakramentu.

“Povabljena sta, da v tem tednu še posebej izročata vajino človeškost v Božje roke! V tem duhu sprejmita vsakodnevne spodbude tega tedna in ob koncu bosta brez dvoma vedela, zakaj je zakon zakrament.”

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja