Miran in Metka Brozovič na zahvalno nedeljo o “peharju življenjskih preizkušenj” (FOTO)

Zahvalna nedelja je lepa priložnost, da se zahvalimo za dar sozakonca. Mož in žena sta drug drugemu najlepši dar, ki nam ga je Bog podaril. A le, če sprejmemo svojega sozakonca kot dragocenost in se zanjo zahvaljujemo. Vsak dan in še posebej na zahvalni dan. Tako dobesedno. Lahko pa sozakonca ne vidimo kot dar, ga sploh ne cenimo, lahko se nad sozakoncem pritožujemo, lahko stalno nergamo in jamramo.

O “peharju življenjskih preizkušenj”

Na zahvalno nedeljo sta v župniji Štepanja vas dvajsetim zakonskim jubilantom (10, 20, 25, 30, 40, 45, 50, 55 poroke) med mašo spregovorila zakonca Miran in Metka Brozovič iz Vinice, naš pričevalski par.

Spregovorila sta o “peharju svojih življenjskih preizkušenj” (za simboliko sta uporabila pehar sadja, ki je bil na oltarju). Najprej sta govorila o preizkušnji iz mladosti njunega zakona, ko se še nista znala dobro pogovarjati ter kako sta to zagato premagovala.

V nadaljevanju sta se dotaknila preizkušnje premagovanja težke bolezni – raka med nosečnostjo … in kako sta postopno rasla v zaupanju Bogu. Pripovedovala sta o njuni izkušnji prebiranja Svetega pisma, ki ju je nepričakovano nagovarjalo – prav na tistih področjih, kjer sta najbolj potrebovala jasne besede. Zakonci so jima z veseljem prisluhnili, se našli v njunem nagovoru in v marsikaterem očesu se je pokazala solza.

Po pričevanju srečanje ob prigrizku in … harmonika

Po zahvalni sveti maši smo se ob dobrotah poveselili, zapeli in se tudi zavrteli ob zvokih harmonike. Z Miranom in Metko so prišli tudi njuni otroci – štirje od petih, pa tudi prijatelja Bojan in Sara Doljak iz Logatca, s katerima Miran in Metka vodita seminar Ko pridejo preizkušnje.

Bogu hvala za Mirana in Metko, Bogu hvala za njuna pričevanja. 

Foto: Aleš Čerin

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja