Knjiga: Štirje letni časi zakona (Gary Chapman)

Vsebina

Priročnik za zakonske pare, ki bi radi iz vseh letnih časov zakona ustvarili največ.

Podobno kot v naravi se tudi v zakonu letni časi menjavajo vse od pomladnega pričakovanja in poletne sproščenosti, do jesenske zaskrbljenosti in zimskega nezadovoljstva.

»Letni časi zakona pridejo in odidejo. Vsak ima v sebi potencial za čustveno zdravje in srečo, vsebuje pa tudi preizkušnje. Pomembno je, da razvijemo spretnosti, s pomočjo katerih lahko napredujemo v vseh letnih časih zakona. Tudi če ste to knjigo prijeli v roke v času najhujše zime svojega zakona, ne smete obupati. Vedno obstaja upanje. Opazoval sem že na stotine parov, ki so začeli v svoj zakon vpeljevati te strategije in kaj kmalu so opazili prve znanilce pomladi.«

Spodaj lahko prisluhnite predstavitvi knjige v oddaji Od slike do besede:

O avtorju

Gary Chapman je eden najuspešnejših ameriških družinskih terapevtov in avtor svetovne uspešnice Pet jezikov ljubezni (2004). Njegovo strokovno znanje na področju zakona temelji na več kot 45 let trajajočih izkušnjah vzponov in padcev, ki jih ima z ženo Karolyn, ter iz dolgoletne prakse in pogovorov z ljudmi, ki jih je srečal na svojih semi narjih ali pa so poiskali pomoč v njegovi zakonski posvetovalnici.