Kako regijski voditeljski pari skrbijo za povezanost kljub omejitvam

Koronavirus, ki razprostira krila nad celotnim svetom, nam je že v jesenskem času onemogočil izvedbo načrtovanega srečanja voditeljskih parov naše regije.

Regijski koordinatorji, ki pokrivamo Pomursko regijo, smo se morali vdati čakanju na boljšo epidemiološko sliko za izvedbo načrtovanega srečanja.

Spoznali smo, da bi čakali predolgo

Odločili smo se, da uporabimo že ustaljeno prakso srečevanja zakonskih skupin preko videokonference.

Zakonca Škrobar, ki sta bila motor te pobude, sta predlagala, da bi srečanje obogatili s pričevanjem zakonskega para. Na podlagi razpoložljivosti pričevalskega para smo določili termin srečanja in dorekli izvedbo.

Najprej smo vsi prisluhnili pričevanju Gregorja in Melite Čušin, ki sta nas presunila s svojo zgodbo in nam dala nekaj iztočnic za razmišljanje.

Potem pa smo regijski koordinatorji načrtovali srečanje vsak s svojo skupino voditeljskih parov. Tako je vsak voditeljski par dobil priložnost, da pove, na kakšen način, če sploh, se srečuje z zakonsko skupino, s kakšnimi težavami se sooča pri organizaciji in kje pričakuje našo podporo.

Na podlagi povrtanih informacij lahko napišem, da je bilo srečanje res doživeto in pristno

Navdušenja nad pričevalskim parom in samo izvedo pričevanja ni skrival nihče. Tudi regijski koordinatorji smo bili veseli, da smo uspeli zbrati skoraj vse voditeljske pare, pridružila sta se nam še dva duhovna spremljevalca.

Priložnost biti skupaj in se ponovno videti, pa tudi če samo skozi zaslon, nas je povezala in nam dala občutek, da kljub prepovedim in omejitvam druženja, ostajamo povezani.


Bojan in Sandra Vereš

foto: Canva

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja