Dajemo naprej 2020: V vsem se zahvaljujte! (REPORTAŽA)

V Sloveniji se pod okriljem Družine in Življenja srečuje 240 zakonskih skupin, ki jih vodijo voditeljski pari. To so možje in žene, ki so dali na razpolago svoj čas, svoje talente in izkušnje, da bi slovenskim zakoncem pomagali graditi odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej.

Sedanji in bodoči voditeljski pari zakonskih skupin ter drugi sodelavci Družine in Življenja se vsako leto v septembru zberemo na srečanju, ki smo ga poimenovali Dajemo naprej. Letošnje srečanje, na katerem se nas je v živo zbralo 150 udeležencev, je potekalo v Stični. Tisti, ki niso mogli biti z nami, so srečanje spremljali preko spletnega prenosa.

Maša ob 20-letnici

Slavljenje s skupino Svetnik je ogrelo naša srca in jih naravnalo na sveto mašo, s katero smo se zahvalili za 20 let Družine in Življenja. Daroval jo je stiški opat Maksimiljan File, ki je v pridigi ženam položil na srce, naj svoje može opogumljajo v trenutkih šibkosti in jih potrjujejo, kadar so močni. Može je povabil, naj poskrbijo, da se bodo njihove žene čutile ljubljene in vredne.

Nuncij Speich: Laiki ste prihodnost Cerkve!

S svojo prisotnostjo nas je počastil tudi apostolski nuncij v Sloveniji, ki je z jasno in odločno besedo poudaril pomen laikov v slovenski cerkvi. Speich pravi, da se bo vera v slovenski cerkvi poglabljala le, če bodo žive domače cerkve. Povabil nas je, naj s svojim življenjem pričujemo o Jezusu.

Zahvala Daniju in Vilmi

Srečanje smo zaključili z akademijo, na kateri smo se zahvalili Daniju in Vilmi Siter, da sta pred 20 leti stopila na pot dela z zakonci in družinami. Tomaž Petan jima je imenu vseh DiŽ-evcev izročil simbolično darilo: »poročno« svečo z logotipom in geslom Družine in Življenja v spomin na obletnico.

Dani in Vilma sta se v svojem govoru zahvalila Bogu, da je Družini in Življenju pridružil številne pare, o katerih sta takrat šele sanjala, zdaj pa so del velike skupnosti Družine in Življenja.

Z Danijevo pesmijo Vsi, ki upajo vanj, smo hvaležni zaključili uradni del in izročili v Božje varstvo vse naše zakonske pare in družine, da bi tudi v teh časih ohranjali vero in zaupanje in z njima, kot nas je vzpodbudil tudi nuncij, »okužili« vso Slovenijo.

Potek slovesnosti

Foto: Matjaž Maležič

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja