Ob koncu tedna družine vas po petih letih ponovno vabimo na dogodek z zakoncema Emersonom in Sarah Eggerich, ki nosi naslov Ljubezen zanjo in spoštovanje zanj. Gre za dve 150-minutni prireditvi z živo glasbo, dramo in sporočilom dr. Emersona, ki bosta potekali:

  • v soboto, 24. 3. 2018 v Mariboru v športni dvorani Lukna, od 18.00 – 20.30
  • v nedeljo, 25.3.2018 v Medvodah v Športni dvorani, od 18.00 – 20.30.

Sporočilo ljubezni in spoštovanja

Njuno sporočilo tudi tokrat temelji na njuni mednarodni uspešnici Ljubezen in spoštovanje, ki jo dobro poznamo tudi pari Družine in Življenja. Sporočilo ne bo enako kot ob njunem prejšnjem obisku leta 2013.

O svojih glavnih ugotovitvah avtorja pravita: »Kaj sta ljubezen in spoštovanje? Verjameva, da ljubezen najbolj motivira žensko in spoštovanje najbolj motivira moškega. Raziskava kaže, da med zakonskim prepirom mož najpogosteje odklonilno reagira, ko se ne počuti spoštovan, žena pa takrat, ko se ne počuti ljubljena. 7000 ljudem smo postavili naslednje vprašanje: Ko ste v sporu z zakoncem ali nekom, ki je podobno pomemben, ali se počutite neljubljene ali nespoštovane? 83 % moških je odgovorilo, da se počutijo nespoštovani, 72 % žensk pa, da se počutijo neljubljene. Čeprav vsi potrebujemo ljubezen in spoštovanje v enaki meri, se ta potreba v času konflikta spreminja, ta razlika pa je tolikšna, kot se razlikuje rožnata barva od modre.«

Vabimo vas, da se katerega od dogodkov udeležite. Tam bomo s stojnico prisotni tudi pari Družine in Življenja.

Če sta se odločila, da se dogodka udeležita, si je modro čimprej zagotoviti vstopnice preko podjetja Eventim.

Tečaji Ljubezen in spoštovanje

Na dogodku bo Emerson vzpodbudil prisotne, da se udeležijo tečajev Ljubezen in spoštovanje. Tečaji so dober uvod v gradnjo odnosov in morda za koga lažja »vstopna točka« kot pridružitev zakonski skupini.

Tečaj je zasnovan tako, da se pari v okviru manjše skupine srečujejo 1x na 14 dni. Skupaj si ogledajo preučevanje na DVD-ju, nato se v skupini pogovarjajo o načelih in vprašanjih povezanih s temo srečanja. Na vsakem srečanju si zapišete v svoj delovni zvezek/priročnik eno do tri stvari, ki so vas najbolj navdihnile na srečanju. Nato pa se bomo med enim in drugim srečanjem podali na pot od besed k dejanjem.

Tudi pri Družini in Življenju smo se odločili jeseni poskusno začeti s tečaji Ljubezen in spoštovanje. Če se želita pridružiti tečaju v organizaciji voditeljskih parov iz Družine in Življenja, se nanje prijavita preko spodnje spletne prijavnice ali na naši stojnici na samih dogodkih.

Prijava na tečaj Ljubezen in spoštovanje

Prijave bodo ponovno odprte, ko bodo znani termini in lokacije naslednjih tečajev.

Hello