Pričujeva

Zakaj pričevanje

Papež Pavel VI. je zapisal: “Današnji človek raje posluša pričevalce kot učitelje. Če pa že posluša učitelje, jih zato, ker so pričevalci!” in s tem poudaril pomen pričevanja v današnjem času.

Pri Družini in Življenju pričujejo izkušeni zakonski pari, vedno v paru, torej mož in žena skupaj. Črpajo iz svojega izkustva, iz osebnega srečanja z Jezusom.

Svojih zgodb ne bodo pripovedovali, da bi se hvalili, ne bodo pripovedovali le zgodb o uspehu, tudi ne razpredali o akademski znanosti, pač pa bodo govorili o svojem zakonskem odnosu: kako živijo vsebino poročne obljube, kako se večkrat počutijo ujete v pasti zapuščenosti, nerazumevanja, osamljenosti, nemoči, kako rešujejo spore in kako se učijo sprejemati drugačnost svojega sozakonca. Pripovedovali bodo o svojem starševstvu, o življenju pod isto streho s starši in starimi starši, o finančnih stiskah, o tegobah v službi, o brezposelnosti. O vsem, kar je življenje.

Temeljna vrednota naših pričevalskih parov je družina, zato jim ni težko prevoziti številne kilometre, se izpostaviti pred ljudmi, pripovedovati o svojem trdem delu za dobre zakonske odnose.