Zoom seminarji

(seminarji v živo na Zoom-u)

Pogosta vprašanja

Komu so spletni seminarji v živo namenjeni?

Spletni seminarji so v prvi vrsti namenjeni zakonskim parom, ne glede na to, koliko časa so poročeni, in ki si iz takšnih ali drugačnih razlogov lažje najdejo čas za udeležbo na takšni obliki seminarja. Dobrodošli vsi, ki jih tema seminarja zanima in bi se radi obogatili v gradnji odnosov: z Bogom, med vama, z otroki …

OPOZORILO: Udeležba na temeljnem seminarju Nepozabni trenutki za naju ni potrebna, je pa priporočljiva.

Kako bova dobila dostop do spletnega seminarja v živo?

Dostop do spletnega seminarja v živo vama bomo poslali na e-naslova, ki sta ju vpisala v prijavnico, in sicer po prejetem nakazilu prispevka in ob dnevu, ko se bo spletni seminar pričel. Prejela bosta povezavo do Zoom srečanja in gradivo (pdf izročke), ki si ga po želi sama natisneta.

Kakšne so koristi spletnega seminarja v živo?

Naši običajni seminarji potekajo na prijetni lokaciji, kjer se lahko posvetita drug drugemu, se o temah, ki jih morda sama težko načneta, pogovorita in s tem prihajata na ‘isto stran knjige’.

Zavedamo se, da fizičnega umika in druženja z drugimi pari pri spletnem seminarju ni, je pa tudi tak seminar lahko močna spodbuda, da v vajinem vsakodnevnem ritmu življenja prekineta rutino in si za nekaj dni vzameta več časa drug za drugega. Organizirajta si čas in po potrebi varstvo za otroke, da se bosta srečanj na Zoom-u udeležila skupaj, prisluhnila nagovorom, se pogovorila ob iztočnicah in kaj zmolila. Spoznanja in sklepe s seminarja lahko takoj “preizkusita” v vsakdanjem življenju.

Vsebine seminarjev temeljijo na svetopisemskih načelih in pričevanjih govorniških parov, ki so najprej preizkusili ta načela v svojem življenju in sedaj podajajo smernice naprej, da bi zakonci in družine gradili ljubeče in spoštljive odnose.

Kdaj se seminar začne in kdaj se konča?

Spletni seminar v živo je podobno kot drugi naši seminarji razpisan ob določenih terminih. Urnik seminarja je napisan na spletni strani posameznega dogodka, ali pa ga bosta pravočasno prejela po e-pošti. Priporočamo vama, da si vzameta čas in se, če je le možno, zares skupaj udeležita vseh srečanj seminarja.

Kaj se bo zgodilo, potem ko se prijaviva?

Po prijavi vama pošljemo podatke za nakazilo prispevka, ki ga poravnata do navedenega datuma. Tako je vajina prijava uspešna in bosta na dan pričetka seminarja prejela povezavo do Zoom srečanja.

POMEMBNO: V primeru, da plačila ne bosta izvedla, vajine prijave žal ne bomo mogli upoštevati.

Kaj potrebujeva za udeležbo na spletnem seminarju v živo?

Potrebujeta računalnik z naloženo (in posodobljeno) aplikacijo Zoom. Ves spletni seminar (nagovori in komunikacija) bo potekal preko Zoom-a. Lahko uporabita tudi pametni telefon ali tablico z nameščeno aplikacijo Zoom, če vaju ne moti, da je slika manjša.

Potrebujeta tudi internetno povezavo. Seminar bo namreč potekal po urniku v obliki internetne video konference.

Veseli bomo, če bosta imela vključeno kamero. Ne le zato, da si pomahamo, pač pa tudi zato, da govorniki vidijo odzive udeležencev – v tem je tudi prednost spletnega seminarja V ŽIVO.

Zaradi nemotenega poteka seminarja pa vaju prosimo, da imata izklopljen mikrofon (Mute).

Če želita, si lahko natisneta PDF izročke, ki jih bosta pred začetkom seminarja prejela po e-pošti. Priporočamo tudi, da si pripravita Sveto pismo in svinčnik, po želji tudi zvezek za zapiske.

V primeru tehničnih težav, povezanih z udeležbo na seminarju, nas lahko kontaktirata in skušali vam bomo pomagati: tadej@diz.si, 031299656 (Tadej).

Ali se lahko spletnega seminarja v živo udeleži tudi samo eden od zakoncev?

Vsebina spletnega seminarja je namenjena OBEMA zakoncema in odsvetujemo, da bi se ga udeleževal le eden od zakoncev.

Spletni seminar vama je pri gradnji odnosa lahko v veliko pomoč, ne more pa biti nadomestilo za vajin pogovor in čas, ki ga namenita drug drugemu. Tako kot ne moreta biti poročena “vsak zase”, tudi ne moreta graditi odnosa “vsak zase”.

Čeprav spletni seminar vključuje in predvideva tudi nekaj osebnega dela, je to v prvi vrsti čas, ki ga posvetita drug drugemu, gradnji vajinega odnosa in gradnji odnosa z Bogom.

Kaj je vključeno v "ceno"?

V “ceno” oziroma prispevek za spletni seminar v živo so vključeni:

  • dostop do seminarja v živo na Zoom-u,
  • gradivo za seminar (pdf izročki),
  • možnost vprašanj in odgovorov,
  • tehnična izvedba in podpora v primeru težav.

Kuhata pa sama 😉

Ali lahko spletni seminar komu podariva?

Spletnega seminarja ne moreta podariti zaradi narave izvedbe seminarja, če pa že imata darilni bon in bi ga rada koristila za spletni seminar, namesto običajnega, pa nam to lahko sporočita ob prijavi.

Prosimo tudi, da povezav (do Zoom srečanja in pdf gradiv) ne delita naprej prijateljem in znancem.

Nisva še dobila vseh informacij …

Za dodatne informacije pišite na erika@diz.si ali pokličite 041 45 96 66 (Erika Novak).