Moški zajtrk

Razišči

Kaj je moški zajtrk: Moški zajtrk je oblika druženja fantov, mož in očetov z namenom, da bi prepoznavali znamenja časa in skupaj iskali odgovore na vprašanja o našem temeljnem poslanstvu: postajati odgovoren mož, oče in državljan.

Zakaj zajtrk: Spominjamo, kako so morali naši očetje, dedki in pradedki trdo delati, da so preživeli družino. Bili so utrjeni, vajeni zgodnjega vstajanja, nič jim ni bilo težko. Niso bili pomehkuženi in razvajeni. Z zgodnjo jutranjo uro se želimo spomniti teh mož, obenem pa pokazati, da sta tudi v nas trdnost in vztrajnost. Vemo, da se je treba za dobre stvari potruditi in se čemu odpovedati – komoditeti, lenobi, ležernosti.

Gost: Pri nas je dovolj pokončnih mož, ki imajo hrbtenico (so “mož beseda”) – se držijo načel in so zvesti svojim odločitvam. Odločili smo se, da take može povabimo na Moške zajtrke. Dosedanji gostje: dr. Alojz Rebula, akademik, Tone Rode, direktor Družine, Gregor Čušin, igralec in avtor, Franci Petek, svetovni prvak v skokih, Joseph A. Mussomeli, nekdanji ambasador ZDA v RS.

Zgodovina: Z moškimi zajtrki smo v Družini in Življenju začeli v družinskem krogu. Zbirali so se možje, prijatelji, ki so se redno srečevali v zakonskih skupinah. Občutili so potrebo po občasnem ‘moškem’ srečanju, da bi bi premišljevali o liku moža in očeta ter bi drug drugemu pomagali razumeti razsežnosti in pomen te velike in odgovorne naloge.

Prijava

Rad bi se prijavil na moški zajtrk.

POMEMBNO: Prijava je možna šele, ko so moški zajtrki razpisani.