Dragi voditeljski pari zakonskih skupin

V Družini in Življenju bomo drugo leto praznovali 20. obletnico od začetka našega delovanja. Na srečanju Dajemo naprej v Radencih smo že omenili, da bomo ob tej priložnosti organizirali vseslovenski piknik »DIŽevih« družin. Prosimo, da si za ta dogodek v koledarjih označite soboto, 23. maja 2020. Želimo si, da praznovanje ne bi bilo omejeno na en sam dogodek. Zato predlagamo, da kot »uvod« v to lepo obletnico že letos na poseben način – z vašo pomočjo – obeležimo praznik Svete družine (nedelja, 29. december).

Kako smo si to zamislili?

  1. Pripravili bomo poslanico ob prazniku Svete družine
  2. Poslanico bi DiŽevi zakonci (en zakonski par) – v dogovoru z župniki v svojih župnijah – prebrali ob »oznanilih« pred koncem nedeljske svete maše 29. decembra, na praznik Svete družine
  3. Ostali zakonski pari bi potem župljanom po maši, ob izhodu iz cerkve delili DiŽeve knjižne kazalke 10 pravil za srečen zakon (kazalko pošiljamo v prilogi)

Predlagamo, da v svojih župnijah ocenite, ali imate ekipo (zakonce), ki bi to lahko izpeljala  in župnika, ki bi to podprl, ter z naročilom na spodnjo povezavo sporočite, koliko kazalk bi potrebovali. Kazalke vam bomo, skupaj z besedilom poslanice, pravočasno poslali po pošti.

Naročilo kazalk