Starši staršem: 10 nasvetov, ki bodo osrečili vas in vašega otroka (VIDEO)

,

Zato vabimo k ogledu spodnjega videa z desetimi zelo uporabnimi nasveti za starše.

V njem starši spregovorijo o težavah in radostih starševstva. Nasveti so zelo uporabni, mladim očkom bo verjetno še najbolj všeč nasvet številka 8, ki priporoča zmenek moža in žene enkrat tedensko! To bi znalo biti celo bolje od našega “minimalnega priporočila”, ki ga promoviramo v DiŽ-evih zakonskih skupinah – namreč, naj si zakonca vzamega čas za zmenek vsaj enkrat mesečno. 

10. Vse kar počnete je najbrž najboljša stvar za nekoga in najslabša za nekoga drugega. Zato delajte to, kar se izkaže za uspešno in ne brskajte preveč po internetu, kjer ima vsak svoje mnenje. Ne ozirajte se na to, kaj si drugi mislijo o vas.

9. Držite se urnika. Urnik vam daje priložnost, da pridete do spanca.

8. Starševstvo je težko, včasih ne boste zmogli. Dajte otroka za kakšno urico k starim staršem in si privoščite sladoled ali spanec, če ga potrebujete. In pojdite vsaj enkrat tedensko na zmenek s svojim možem oziroma ženo.

7. Odkrijte in spoznajte kakšen je vaš otrok; sprejmite ga in mu dovolite biti to kar je.

6.  Pričakujte nepričakovano; recimo dvojčke. Ali da se bo otrok nekega dne zakotalil po hribu navzdol …

5. Uredite sobo za dojenčka; v sobi naj bo vse kar potrebujete. Od previjalne mizice do igrač.

4. Ohranite stvari in spominke na dogodke, ki so bili pomembni. Hranite tudi spomine, spomini so edino kar vam bo ostalo.

3. Bodite hvaležni za svoje otroke. Navkljub joku, kričanju in borbam, se splača. Vredno je imeti otroke. Otrok je najlepše kar se vam lahko zgodi.

2. Ne bodite prestrogi sami s seboj. Vse bo v redu. Včasih ne boste imeli dovolj potrpljenja, ampak nič hudega. Vse lahko počaka, tudi gospodinjstvo. Nič hudega, če se je polilo mleko. Dovolite si čutiti vse, od najslabšega do najboljšega.

1. Starševstvo je nekaj, česar ne moreš razumeti, na kar se ne moreš pripraviti in ne poznaš, dokler ga ne izkusiš. Bodi pripravljen, da boš ljubil bolj, kot si si kadarkoli predstavljal. Ker še nisi. Ne znam si predstavljati, da ne bi bila mama. Je preprosto čudovito.

Sprostite se in uživajte. Čudoviti starši boste!

P.s.: Hvala Zavod Živim! za namig 🙂

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja