Opazujeva to pot – kakšen blagoslov!

, ,

Z možem sva po obdobju ustvarjanja družine, službah, napornih dnevih kar naenkrat ugotovila, da potrebujeva nekaj več. Pojavila se je tišina, ki ni prijetna, manjkala je globina, rast.

Neskončna sva hvaležna, da sva bila povabljena na temeljni seminar v Njivice – čisti preporod,  pogled na pravi krščanski zakon, razumeti moža, razumeti ženo, povabiti Boga v najin zakon.

Dozorela je odločitev, da sta dva seminarja na leto premalo, da potrebujeva več. Povabljena sva bila v novoustanovljeno zakonsko skupino na Rakovnik, ki jo čudovito vodita Martina in Robert Albreht, duhovno pa nas usmerja duhovnik Mirko Simončič. Naši torki so že tretje leto eno samo bogastvo. Darujemo in globoko prejemamo.

Letošnje leto smo še posebej povezani, prav vsako srečanje pomeni Božji dotik. Pari smo si neverjetno blizu, rastemo iz srečanja v srečanje, povezujejo nas tudi molitvene verige po namenih, ki si jih zaupamo.

Pari smo si neverjetno blizu, rastemo iz srečanja v srečanje, povezujejo nas tudi molitvene verige po namenih, ki si jih zaupamo.

Vodi nas Božja beseda, ki si jo preberemo in podelimo razumevanje le -te, nadaljujemo s temo, ki je na vrsti v 2. delu gradiva. Dovolimo si pogovor, sama globoko doživljam, kako iskrene misli, pričevanja vrejo na dan.

Opazujeva globino najinega zakona, najino rast, rast ostalih parov. Res neverjeten blagoslov.

Pred poletjem smo imeli čudovito nedeljo. Zbrali smo se v najini domači vasi Hotedršica, kjer smo se udeležili svete maše. Po maši smo se odpravili na pohod. Spremljali so nas pogovor, smeh in tudi doživeta molitev rožnega venca. Martina in Robert sta pripravila odlično kosilo, ki se je med našim pohodom kar samo odlično speklo v kmečki peči.

Lepo smo zaključili leto, med poletjem nas povezuje molitev, morda kakšno posamezno srečanje, kmalu pa se zopet v živo vidimo na Rakovniku, tokrat brez našega Mirka, ki nam je na zadnjem srečanju tako lepo pokazal pot pokorščine in poslušnosti – odhaja na novo poslanstvo.


Foto: arhiv ZS Rakovnik

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja