1. SPLOŠNI POGOJI

1.1 SPLOŠNA DOLOČILA

Društvo Družina in Življenje (v nadaljevanju društvo), Grebenčeva cesta 4, 8273 Leskovec pri Krškem, je društvo v javnem interesu na področju družine.
Vse informacije o seminarjih, programih, zakonskih skupinah, gradivih za zakonske skupine in drugih dejavnostih društva so dostopne:

 • na naši spletni strani www.diz.si,
 • na elektronskem naslovu info@diz.si,
 • v reviji društva,
 • po telefonu +386 41 459 666 (Erika Novak),
 • osebno v prostorih društva, v Krškem po predhodnem dogovoru (Cesta Krških žrtev 46, 8270 Krško),
 • oziroma pred ali po dogodkih in seminarjih pri zaposlenih v društvu, zunanjih sodelavcih ter ključnih prostovoljcih (na primer voditeljski pari zakonskih skupin).

Uporabnik se ob prijavi na vse aktivnosti društva in ob upoštevanju nasvetov, napisanih na spletni strani društva ter v Reviji Družina in Življenje strinja, da sprejema v celoti odgovornost za udeležbo in jamči, da razume in dojema vse aktivnosti in nasvete kot podporo k bolj kakovostnemu načinu življenja preko gradnje boljših odnosov.

1.2 POJASNILO GLEDE UPORABE DVOJINE

Ker delamo z zakonci, je naša posebnost, da zbiramo in obdelujemo osebne podatke obeh zakoncev. To pomeni, da se s prijavo na seminar, revijo, dogodke … strinjata oba zakonca in oba soglašata, da njune osebne podatke obdelujemo skladno z našimi pravili, tudi če je prijavnico dejansko izpolnil le eden od zakoncev.

V tem dokumentu in na spletni strani zato uporabljamo dvojino, ker naslavljamo moža in ženo hkrati. Vendar pa ne glede na uporabo dvojine veljajo isti pogoji za posameznika, kadar je uporabnik samska oseba (na primer duhovnik) in/ali kadar storitev omogoča zbiranje in obdelovanje podatkov posameznika (prijava na e-novice, možnost prejemanja revije na posameznikov naslov ipd.).

1.3 SPLETNA STRAN

1.3.1 AVTORSKO PRAVNA ZAŠČITA

Celotna vsebina spletnega mesta, ne glede na obliko, v kateri je izražena, vključno z vsemi elementi spletnega mesta je avtorskopravno zaščitena. Nosilec avtorskih pravic na objavljenih vsebinah je društvo oziroma oseba, za katero je to pri posamezni vsebini izrecno navedeno.

Vse avtorske pravice so pridržane njihovim nosilcem. Objave vsebin na spletnem mestu v nobenem primeru ni mogoče razlagati kot odpoved katerikoli avtorski pravici na vsebinah spletnega mesta.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja društva oziroma nosilca avtorskih pravic je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletnem mestu, za kakršen koli namen, razen za oseben ogled uporabnika. Prav tako je prepovedana uporaba vsebine na način, da se celotno spletno mesto vključi v drugo spletno mesto. Kršitev ima lahko za posledico kazensko in odškodninsko odgovornost.

1.3.1 PIŠKOTKI

Spletne strani delno uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš brskalnik shrani na vaš računalnik. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so t.i. “sejni piškotki”. Na koncu vašega obiska bodo samodejno izbrisani. Drugi piškotki ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da ob vašem naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o shranjevanju piškotkov in dovolite piškotke le v posameznih primerih, za sprejemanje piškotkov v določenih primerih ali na splošno onemogočanje kot tudi samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Onemogočanje piškotkov lahko omeji funkcionalnost te spletne strani.

1.4 REVIJA

Revija društva je tiskan medij, ki ga društvo izdaja periodično 4-krat letno. Revija je brezplačna, zakonca pa sta naprošena k prostovoljnemu daru za potrebe kritja stroškov urejanja, tiskanja in pošiljanja revije. V ta namen prejmeta enkrat letno (v juniju) dopis z neobvezujočo prošnjo za donacijo.
Ker je revija interni medij društva, ki je neločljivo povezan z delovanjem društva, prejemniki revije enkrat letno (decembra) prejmejo po pošti tudi dopis z neobvezujočo prošnjo za donacijo za potrebe delovanja društva.

1.5 UDELEŽBA NA DEJAVNOSTIH: PRIJAVA, PLAČILA IN ODPOVED REZERVACIJ SEMINARJEV

1.5.1 PRIJAVA

Prijavo na seminar opravita preko spletne prijavnice. Vpisali vaju bomo na seznam udeležencev seminarja in vama poslali podatke za plačilo akontacije. V tednu pred seminarjem pa bosta po pošti prejela natančna navodila. Prispevek za polni penzion in turistično takso (glej cenik) bosta poravnala na recepciji hotela. Rezervacijo hotela oz. penziona uredimo mi.

Seminarjev v organizaciji društva se lahko udeležita le oba zakonca skupaj. Par se najprej udeleži uvodnega seminarja Nepozabni trenutki za naju. Šele po opravljenem seminarju Nepozabni trenutki za naju se lahko zakonca udeležita drugih tematskih in nadaljevalnih seminarjev.
Z oddano prijavo soglašata, da sta seznanjena s splošnimi pogoji poslovanja društva.

1.5.2 PLAČILO

V ceno je vključena kotizacija (priprava in izvedba seminarja, gradiva, drugi materiali) in dva polna penziona v hotelu oz. penzionu skupaj s turistično takso.

Plačilo morate izvesti najkasneje 5 dni po prijavi oz. takoj ob prijavi, če je do začetka programa manj kot 14 dni.

Pridržujemo si pravico do spremembe cene, zaradi spremembe cene nastanitvenih stroškov pri ponudnikih. O morebitni spremembi cene boste obveščeni pred izvedbo seminarja.

1.5.3 ODPOVED

V primeru, da želita prijavo na seminar odpovedati, imata več možnosti:
a) Registracijo lahko preneseta na drug par: sporočita podatke para (brez dodatnih stroškov).
b) Registracijo lahko preneseta na drug termin: sporočita na kateri termin bi rada prenesla (brez dodatnih stroškov).
c) Če si premislita in ne bi prišla na seminar, se lahko odjavita do 14 dni pred začetkom seminarja (dobita povrnjeno akontacijo). Če se odjavita po tem roku, vama žal akontacije ne moremo povrniti.
Odpoved prijave na seminar lahko opravita po elektronski pošti: erika@diz.si ali na telefon 041 459 666.

1.5.4 NEPORAVNANE OBVEZNOSTI

Za neplačane izstavljene račune, ki niso poravnani do navedenega datuma, pošljemo opomin. Za pošiljanje opomina zaračunamo stroške v višini 2 EUR.

V primeru neporavnanih obveznosti oziroma treh opominih se udeleženca izključi iz aktivnosti društva.

1.5.5 KORIŠČENJE DARILNIH BONOV

Ko zakoncema podarite darilni bon zanju plačate stroške vikend seminarja (lahko v celoti ali v delnem znesku). To pomeni, da jima plačate stroške kotizacije in dva polna penziona v hotelu oz. nastanitvi, kjer vikend seminar poteka. V primeru plačila delnega zneska seminarja obdarovanca preko računa sama plačata razliko do polne cene seminarja z nakazilom na TRR društva.

Šele če sta zakonca že bila na seminarju Nepozabni trenutki za naju, se lahko udeležita drugih tematskih in nadaljevalnih seminarjev in zanje prejmeta tudi darilni bon.

Darilni bon lahko podarimo posamezniku, a na seminar prideta vedno oba zakonca.

Denarna vrednost darilnega bona je odvisna od lokacije, kjer organiziramo seminar v skladu z veljavnim cenikom.

1.6 FOTOGRAFIJE IN POSNETKI

Fotografije in video ter avdio posnetki s seminarjev, dogodkov, srečanj zakonskih skupin in drugih dejavnosti društva se uporabijo za lasten arhiv, za objave na spletni strani društva, na družbenih omrežjih, televiziji ter na drugih digitalnih in tiskanih medijih, ki so namenjeni promociji društva.

V skladu s to določbo udeleženca s prijavo na seminar oz. program in udeležbo na njem društvu dovoljujeta objavo fotografij in video ter avdio posnetkov. Udeleženca imata možnost zahtevati preklic objave, če bi bila jasno označena njuna istovetnost.

1.7 VKLJUČENOST V ZAKONSKE SKUPINE

Zakonske skupine so del delovanja društva, ki je v aktivni obliki prisoten v različnem obsegu v večjem delu Slovenije. Vključenost v zakonske skupine je brezplačna, udeleženci pa so povabljeni k prostovoljnemu darovanju za potrebe delovanja društva.
Vsako zakonsko skupino sestavlja prostovoljni voditeljski par in pari udeleženci. Večinoma je prisoten tudi duhovni spremljevalec – duhovnik, ki ni voditelj skupine, pač pa pomaga zakoncem pri njihovi duhovni rasti.

Delo poteka po programu društva, ki skrbi za dostop do gradiv. Več podrobnosti o naravi dela v zakonskih skupinah je na voljo na tej povezavi ali na že opisane načine dostopnosti informacij (glej splošna določila).

1.8 DONACIJE DRUŠTVU

Delovanje društva lahko podprete s prostovoljnim darom preko obrazca na spletni strani društva, kjer se lahko donatorji odločite za enkratno ali redno donacijo, sama tudi izbereta znesek donacije.

Društvo zbira donacije tudi preko neobvezujočega dopisa s prošnjo za podporo delovanju društva, ki ga prejemniki Revije društva prejmejo enkrat letno v dopisu s položnico.

Za namene delovanja društva lahko donirajo posamezniki, z zainteresiranimi podjetji se dogovorimo za podpis donatorske ali sponzorske pogodbe.

1.9 SPREMEMBE POGOJEV

Društvo si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila.
Spremembe začnejo veljati z naslednjim dnem po objavi na spletni strani društva.

1.10 KONČNE DOLOČBE

Neveljavnost katerekoli določbe teh splošnih pogojev, ne glede na razlog neveljavnosti, ne pomeni neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, ti splošni pogoji pa veljajo naprej brez te določbe.

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Krškem. Ti splošni pogoji veljajo od 24.5.2018.

2. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

2.1 UPRAVLJAVEC

Upravljavec podatkov je Društvo Družina in Življenje (v nadaljevanju upravljavec), Grebenčeva cesta 4, 8273 Leskovec pri Krškem, e-poštni naslov info@diz.si ter njegovi morebitni pravni nasledniki.

2.2 OBDELOVANJE PODATKOV

Upravljavec jamči, da bo podatke obdeloval v skladu z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter svojo politiko zasebnosti. Vaše podatke bomo uporabljali izključno znotraj društva Družina in Življenje za namene, za katere ste nam jih posredovali.

Vaše osebne podatke obdelujemo izključno znotraj EU. Za kar najboljše zavarovanje osebnih podatkov nam pri tehnični izvedbi lahko pomagajo drugi posamezniki ali organizacije (obdelovalci).

2.3 DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

Do vaših osebnih podatkov bodo v razumnem obsegu in v skladu s trenutnimi potrebami imele pri Družini in Življenju dostop naslednje za to določene osebe: zaposleni v društvu, zunanji sodelavci in nekateri ključni prostovoljci (npr. regijski voditeljski pari in voditeljski pari zakonskih skupin, katerim pripadate oz. boste pripadali) ter izbrani pogodbeni obdelovalec podatkov. Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam oz. organizacijam.

2.4 SOGLASJE

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi, obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

2.5 NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke (ime in priimek, naslov, naslov elektronske pošte, status, telefonska številka in podatek o dogodku, katerega se je oseba udeležila, ali produktu, ki ga je naročila, ter anketni in vsebinski podatki) društvo obdeluje zgolj za naslednje namene po načelu najmanjšega obsega podatkov:

 1. za pošiljanje e-poštnih sporočil (običajno vsakih 7-14 dni) z namenom obveščanja o koristnih nasvetih za gradnjo odnosov, ter vsebinah na spletni strani www.diz.si, predavanjih, izobraževanjih, seminarjih, storitvah ali drugih dogodkih društva ter dogodkih, na katerih društvo sodeluje in nanje vabi,
 2. za vodenje evidence o udeležencih dogodkov, programov, seminarjev in kupcih produktov in storitev, ki so objavljene na spletni strani društva Družina in Življenje www.diz.si, vključno z evidenco, koliko dogodkov in katerih se je posameznik oz. par udeležil, z namenom izboljšave kakovosti storitev društva,
 3. za pregled in obdelavo ter avtomatizirano obdelavo poslanih e-poštnih sporočil, ki jih je posameznik odprl oziroma ni odprl, katere povezave je odprl oziroma kliknil (katere vsebine je bral oziroma si jih ogledoval), ter za posledično pošiljanje prilagojenih e-poštnih sporočil, v katerih lahko različni posamezniki prejmejo različno vsebino,
 4. za segmentiranje in profiliranje posameznikov in/ali parov na podlagi dejstev iz prejšnje alineje in nadaljnje pošiljanje prilagojenih (individualiziranih) e-poštnih ter drugih sporočil. To pomeni, da lahko različni posamezniki ter pari prejemajo sporočila z različno vsebino z namenom bolj relevantnega obveščanja o seminarjih in drugi ponudbi, ki jim je na voljo,
 5. za namene analize življenjske poti uporabnika spletne strani: od kod je uporabnik prispel na spletno mesto (vir prometa), za spremljanje zadrževanja na spletni strani, katere dele spletne strani je obiskoval, katere vsebine je prenesel oziroma si jih ogledal,
 6. za namene shranjevanja anketnih in vsebinskih podatkov v spletni bazi, kar uporabniku omogoča vnovični vpogled, spremembo ali izbris njegovih odgovorov (denimo pri anketnih vprašalnikih za izvršitev namena raziskave, pri e-gradivih za hrambo vpisanih podatkov …).

Vsa analiza in upravljanje s podatki se uporablja zgolj za interno evidenco društva.

2.6 ROK HRAMBE PODATKOV

Rok hrambe podatkov je ves čas delovanja društva in njegovih morebitnih pravnih naslednic oz. do preklica s strani posameznika, na katerega se podatki nanašajo.

2.7 PRAVICA DO VPOGLEDA, PREKLICA IN IZBRISA

2.7.1 VPOGLED, POPRAVEK, DOPOLNITEV OSEBNIH PODATKOV

Vedno lahko zahtevate vpogled v vaše osebne podatke in nas kontaktirate, če imate vprašanja v zvezi svojimi osebnimi podatki, da ugotovite, katere vaše podatke imamo in njihov izvor. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali. Če v osebnih podatkih najdete kakšno napako, ali če se vam zdijo nepopolni ali napačni, lahko zahtevate popravek ali dopolnitev.

2.7.2 PREKLIC SOGLASJA

Svoje soglasje lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo (odjava), ki se nahaja v nogi vsakega elektronskega sporočila, ki ga prejmete od Društva Družina in Življenje (v primeru e-novic) oz. preko dopisa e na e-naslov: info@diz.si. Soglasje lahko prekličete tudi po pošti na naslov društva, pri čemer mora biti jasno razvidna identiteta pošiljatelja.

V primeru preklica soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o naših vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

2.7.3 PRAVICA DO IZBRISA

V skladu s 17. Členom Uredbe (EU) 2016/679 lahko z izrecno zahtevo predlagate tudi izbris (pravica do pozabe), popravek ali omejitev obdelave osebnih podatkov. To storite z dopisom na e-naslov: info@diz.si ali po pošti na naslov društva, pri čemer mora biti jasno razvidna identiteta pošiljatelja.

Upravljavec mora na vašo zahtevo, s katero uveljavljate pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

2.8 RAZLIČNI NIVOJI SODELOVANJA

Upravljavec omogoča posamezniku oz. paru deljenje osebnih podatkov na treh nivojih glede na različne ravni želenega sodelovanja, ki se odražajo v različnih prijavnicah na spletu in na dogodkih društva.

2.8.1 PREJEMANJE E-NOVIC DRUŠTVA

Upravljavec posameznika po e-pošti obvešča o aktualnih seminarjih in drugih dogodkih, ter pošilja koristne spodbude, ideje in predloge za vajin odnos. Za to upravlja s sledečimi podatki: Ime in priimek, e-naslov.

2.8.2 NAROČILO REVIJE DRUŽINA IN ŽIVLJENJE

Upravljavec naročniku pošilja revijo štirikrat letno in z njo povezana dva dopisa (glej točko 1.4 tega dokumenta). Za to upravlja s sledečimi podatki: Ime in priimek, naslov.

2.8.3 DELO V ZAKONSKI SKUPINI

Upravljavec upravlja s podatki parov z nameni ustanavljanja zakonske skupine ter obveščanja o dogodkih, usmerjanja in mentoriranja voditeljskih parov in drugemu delu zakonskih skupin ter delovanja društva. Za to potrebuje sledeče osebne podatke: ime in priimek, telefon, naslov, e-pošto, ime in priimek sozakonca in datum poroke.

2.9 SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Politiko zasebnosti redno posodabljamo. Spremembe so veljavne s trenutkom objave na naši spletni strani. Zadnja posodobitev je bila izvedena v januarju 2024.