Nadaljevalni seminar je nujna osvežitev!

, ,

Težko najdem besede, s katerimi bi izrazil svoje veselje in hvaležnost Bogu, da nam je v začetku novembra omogočil srečanje v živo. V razmerah, kakršne so, ko nas po mnenju nekaterih čaka »scenarij Bergamo«, to prej zveni kot misija nemogoče. Pa se je vendar zgodilo – bili smo v Čateških toplicah. Velika športna dvorana je bila samo »naša«: zagotavljali smo lahko primerno razdaljo med pari, se zavestno odločili za nošenje mask, razkuževanje rok, sicer pa je bilo za nekatere med nami najtežje zdržati brez objemov. ?

Bog za vsakogar izmed nas želi, da bi bil svet

Tokratni nadaljevalni seminar je »recikliran seminar«, ki je v letu 2011 nosil naslov: Novo upanje v Kristusu. Tudi tokrat, kot pred desetimi leti, smo si prizadevali »hoditi po sveti zemlji« in spozna(va)ti, da nas je Bog ustvaril in poklical k svetosti, ki ni le za izbrance, pač pa za vse, ki se imenujemo kristjani in je svetost »moja in tvoja izbira«. Saj Bog za vsakogar izmed nas želi, da bi bil svet, da bi živel v tesnem stiku z njim.

Mene osebno najbolj nagovarja spoznanje, da Bog od nas ne pričakuje svetosti, ki bi bila iz naših moči ali sad naših prizadevanj in naših dobrih del. To je, kot bi od električnega aparata za peko kruha pričakoval, da bo sam spekel kruh, pozabil pa bi ga priključiti na elektriko, in se jezil: »Kako to, da kruh ni pečen? Saj sem dal notri vse sestavine: moko, kvas, vodo, malo olja …« Na videz čudna primerjava, vendar imamo tudi vsi mi »vse sestavine« za svetost: bili smo krščeni, molimo, hodimo k maši in obhajilu, se postimo, delamo dobra dela …

Pa se nam večkrat zdi, da smo tako daleč od svetosti. Zakaj?

Zato, ker pozabljamo, da je svetost Božja kategorija in je zanjo potrebno »Božje napajanje«, ali z drugimi besedami: Bog želi, da se vsi mi, ki si prizadevamo hoditi za Jezusom in mu postajati podobni (postajati sveti), »priključimo« na Njegov vir moči (Njegovo napajanje), da Njegove besede »Brez mene ne morete ničesar storiti« (Janez 15,5) vzamemo zares in nehamo živeti v utvarah, kako si bomo s svojo dobroto in pobožnostjo »zaslužili nebesa«.

Bog si tega ni tako zamislil! Moja in tvoja svetost ni sad mojega in tvojega trdega dela in nenehnega odrekanja, pač pa je sad Duha in najine privolitve oziroma najinega sodelovanja z živim Bogom, ki živi v nama.

Da bomo goreči in ne mlačni!

Nadaljevalni seminar Ustvarjeni za nekaj več je za vse nas, ki želimo postajati Jezusovi učenci – mu postajati podobni, nujna osvežitev. Zakaj? Ker »pozabljamo« ali z drugimi besedami: »se ohladimo«. Mlačnost je pa tako kot naveličanost, ki ne more nikogar nagovoriti ali navdušiti. Le če bomo goreči in navdušeni kristjani (kot navijači na športnih tekmah), in bomo svojo gorečnost in navdušenje vsak dan obnavljali, bomo za današnjega človeka, ki je željan »adrenalina«, zanimivi. Gospod, poživi nam vero in vžgi v nas ogenj svoje ljubezni, da bomo goreči in ne mlačni!

Vabljeni že ta vikend V ŽIVO na Zoom-u:

Prav ta seminar smo nameravali ta vikend (26.-28. november 2021) izvesti v živo na Bledu, a zaradi prostorskih omejitev in trenutne slabe epidemiološke situacije to ne bo mogoče. Iskali smo alternativne lokacije in načine, kako bi seminar Ustvarjeni za nekaj več v tem terminu vendarle lahko izvedli V ŽIVO in se odločili, da ga prestavimo na aplikacijo Zoom. Tako bo seminar še vedno potekal v živo od petka do nedelje, le da bo pri vas doma. Lepo vabljeni! POVEZAVA DO PROGRAMA IN PRIJAVNICE >


Foto 1: Canva, foto 2: Erika Novak

0 komentarjev

Pusti komentar

Se želite pridružiti pogovoru?
Vabljeni ste, da prispevate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja