Knjiga: DA, Življenje! (Sara Ahlin Doljak)

Vsebina

Knjiga DA, Življenje! je hvalospev pravi Ljubezni, “ki se nam ne kaže v roza srčkih, ampak v Zavedanju, ki ga vlagamo in tkemo v to, da bi bili naši odnosi boljši, iskreni in ljubeči.”

V prvem delu knjige je kratek opis Sarine življenjske poti. Njena zgodba. Pred diagnozo in po njej.

Drugi del pa so Sarina razmišljanja ob različnih trenutkih v življenju, v katerih je skupaj s svojimi bližnjimi, ki jih imenuje “dohtarji srca”, našla življenjske lekcije, ki navdihujejo, poučujejo in dvigajo iz praznin, strahov in dvomov.

Po osmih letih zakona sva se tega ovedla in spoznala, da materialnost mine, kariera mine ostanejo pa odnosi.

O avtorici

Sara je odvetnica in mediatorka in izredna profesorica prava. Še prej je predana žena možu Bojanu in ljubeča mama Valentina in Maje. In predvsem je zaljubljena v Življenje, ki se ji podarja iz dneva v dan. Če jo kdo vpraša, kako ji gre, včasih reče: »Oh, imam multiplo sklerozo. Razen tega mi gre odlično.«

Bolezen ji je veliko vzela. Možnost premikanja nog in rok, možnost govora ter neodvisnosti od pomoči drugih in od medicinskih pripomočkov. Ni pa ji vzela veselja do življenja. Nasprotno. Pravi, da ji je bolezen veliko dala.

Spoznala je mnogo ljudi, za kar je hvaležna. Svoja spoznanja in srečanja z ljudmi in Božjimi dotiki je stkala v knjigo DA, Življenje!