Povabiva na dogodek

Pričevanja

V Družini in Življenju se zavedamo pomena pričevanj. Naše poslanstvo Gradimo odnose za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej zato uresničujemo tudi preko prepričljivih in kakovostnih pričevanj naših izkušenih zakonskih parov.

Zgodbam in izkušnjam iz resničnega življenja zakonci in drugi udeleženci radi prisluhnejo in domov odnesejo spremembe naravnanosti v svojih pomembnih odnosih.

Papež Pavel VI. je pomenljivo zapisal: “Današnji človek raje posluša pričevalce kot učitelje. Če pa že posluša učitelje, jih zato, ker so pričevalci!” in s tem poudaril pomen pričevanja v današnjem času.

Vabimo vaju, da se v bližini svojega kraja udeležita kakšnega od pričevanj.

Pričevanja

Rada bi pogledala, kdaj in kje so pričevanja zakonskih parov Družine in Življenja.

Pričevanja/predavanja v Krškem

V Družini in Življenju štirikrat letno organiziramo predavanja ali pričevanja:

  • v času Socialnega tedna (konec septembra, začetek oktobra)
  • pred adventnim časom (konec novembra)
  • v času Svetopisemskega maratona (konec januarja)
  • v času praznika občine Krško (v začetku junija)

Predavanja oz. pričevanja so namenjena zakoncem, staršem in vsem, ki jih zanimajo medčloveški odnosi, odnosi v družini in iskanje Božjega načrta za naša življenja.

Radi povabimo prepričljive predavatelje in pričevalce, posameznike in pare, ki ne govorijo le iz akademskih znanj, pač pa iz življenjskih izkušenj.

Lokacija: Dvorana v parku, v neposredni bližini Valvasorjeve knjižnice, Cesta krških žrtev 26, Krško (Google zemljevidi). Iskrena zahvala občini Krško za prostor.

Moški zajtrki

V Družini in Življenju občasno s pomočjo zvestih prostovoljcev organiziramo moške zajtrke, na katere v zgodnjih sobotnih jutrih povabimo može.

Pomembno se nam zdi, da možje skupaj molimo, poslušamo navdihujoče predavanje/pričevanje zanimivega gosta, se drug od drugega učimo in se spodbujamo.

Ženski zajtrki

Po zgledu mož so tudi naše žene začele organizirati ženske zajtrke.

Pomembno je, da se žene zbirajo, molijo, se med seboj podpirajo in iščejo načine, kako biti žena po Božjem načrtu.