Predavanja

predavanja-pričevanjaPredavanja so v bistvu naša pričevanja, saj spregovorimo o stvareh, ki nas nagovarjajo stvareh, ki so se nas dotaknile! Nikakor ne želimo idealizirati naših odnosov, pač pa pričujemo, kako se moramo iz dneva v dan boriti, najprej s samim seboj in s svojimi pričakovanji, ki so večkrat nerealna in smo zato večkrat razočarani drug nad drugim (in nad samim seboj), pa tudi o tem, kako smo nenehno povabljeni k iskanju in gradnji mostov med nami.

Iz lastnih izkušenj se največ naučimo in vedno znova nam prav naše izkušnje potrjujejo, kako težko je delo, ki ga vlagamo v gradnjo naših medsebojnih odnosov. Včasih gre za pravo garanje in človek bi raje cel dan opravljal težko fizično delo - še posebej težak je lahko poglobljen pogovor med možem in ženo -, kot pa se pogovarjal o stvareh, ki razkrivajo njegovo ranjenost in zahtevajo potrebo po spremembi.

S pričevanji o tem, kako gradimo edinost v zakonu in družini, kako se spopadamo z izzivi, ki jih pred nas postavlja prenatrpan urnik in razni življenjski pritiski, želimo sodelavci DiŽ zakoncem in staršem pokazati možne načine in poti iz slepih ulic – želimo prinašati novo upanje in tako pomagati ustvarjati zdravo okolje za rast dobrih medsebojnih odnosov, ki so predpogoj za rast zdravih in odgovornih osebnosti.

Nekaj naslovov predavanj (pričevanj), ki smo jih pripravili:

Kdo nas lahko povabi?

Sodelavci DiŽ smo pripravljeni priti tja, kamor nas povabijo. Doslej smo svoja pričevanja pripravljali za starše otrok, zakonce oziroma zakonske skupine. Nikoli ne izključujemo tistih, ki živijo v zunajzakonski skupnosti, saj se tudi oni srečujejo s podobno dinamiko odnosov, kot poročeni.

Za kakšno prireditev je primerno naše pričevanje?

Ker želimo s pričevanjem spodbujati rast dobrih medsebojnih odnosov, je lahko pričevanje samostojen dogodek (takih je bilo doslej največ), ali pa je lahko dogodek v sklopu širšega dogajanja kot je na primer: vrtec ima dan odprtih vrat, lahko je farni dan ali praznovanje občinskega praznika …


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se