DUHOVNA MISEL NA TV VAŠ KANAL

V mesecu aprilu naju je Škofija Novo mesto povabila, da sva za TV VAŠ KANAL posnela nekaj kratkih oddaj - nedeljsko duhovno misel, ki gledalce televizije opozori na nedeljsko Božjo besedo.

Vabilu sva se z veseljem odzvala, saj iz dolgoletnih izkušenj dobro veva, da vsako pozorno branje Knjige knjig, Svetega pisma, najprej in največ koristi tistemu, ki ga bere – torej nama. Z veseljem sva prebirala odlomke iz Apostolskih del in lahko rečeva, da sva bila zopet znova osupla nad srčnostjo, veseljem in neutrudnostjo prvih kristjanov, posebej apostolov. Kakšna vera in kakšno zaupanje v Jezusa! In kako močno izstopajo misli, ki govorijo o tem, da so imeli vsi vse skupno in je vsak prejel toliko, kolikor je potreboval: »Množica teh, ki so sprejeli vero, je bila kakor eno srce in ena duša« (Apd 4,32).

In kakšne so bile tedaj razmere za širjenje veselega oznanila? Nič lažje kot danes – morda še težje. Pa vendar pri vsem tem ne moremo mimo vprašanj kot so: »Kaj pa danes? Kako naj danes oznanjamo evangelij? Kako naj danes širimo veselo oznanilo? Katero vsebino moramo danes oznanjati? Se je vsebina spremenila?«

NE! Vsebina je ista! Gre za vsebino, ki so jo poznali in izkušali apostoli, ko bili veseli, da so smeli biti priče Kristusove zmage nad smrtjo! In o tej vsebini – o Kristusovem trpljenju, smrti in vstajenju so nenehno govorili. Ljudem so prinašali NOVO UPANJE – pripovedovali so jim, da se življenje s telesno smrtjo ne konča, pač pa nas čaka večno življenje, če le sprejmemo Kristusovo smrt in vstajenje (prelito kri) kot »plačilno sredstvo«, s katerim smo bili odkupljeni (1 Kor 7,23).

Vsem, ki si boste te kratke duhovne misli ogledali, želiva obilo blagoslova v upanju, da bo avtor in prevajalec Svetega pisma tudi vam dal novih moči in vlil novega upanja, da boste mogli biti tudi vi vesele priče Božje ljubezni, ki se je razodela v Kristusu. 

Vilma in Dani

Prvi video posnetek:

Drugi video posnetek

Tretji video posnetek

Četrti video posnetek


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se