Nadaljevalni vikend seminar za zakonce

Prav je, da se zakonca sredi vsakdanjega vrveža in obveznosti večkrat ustavita in se bolj posvetita drug drugemu. V ta namen pri DiŽ-u pripravljamo t.i. Nadaljevalne vikend seminarje. Le-ti so namenjeni zakoncem, ki so se že udeležili Temeljnega vikend seminarja in želijo svoj odnos graditi in negovati na novih temeljih. Osebne izkušnje udeležencev seminarjev povedo, da je priporočljivo, da zakonci zase in za gradnjo svojega odnosa namenijo vsaj en vikend na leto – vsaj en »odmik od tiranije nujnega«.

Medtem, ko so téme na Temeljnem vikend seminarju vedno enake, saj so namenjene novim udeležencem, so téme na Nadaljevalnih seminarjih vsako leto nove in se nanašajo na človekovo osebno duhovno rast - gre predvsem za spoznavanje in poglabljanje večnih načel, zapisanih v Svetem pismu in udejanjanje le-teh v vsakdanjem življenju. Tudi Nadaljevalne seminarje pripravljamo in vodimo po načelu »zakonci zakoncem«.

ČUJEČNOST SREDI VSAKDANJEGA HRUPA

V letu 2017/2018 sta Vilma in Dani Siter pripravila temo z naslovom Čuječnost sredi vsakdanjega hrupa.

Albert Einstein je nekoč zapisal: »Živimo v času popolnih sredstev in zmedenih ciljev.« Tehnika je napredovala bolj kot kdajkoli prej in njen razvoj se še ni ustavil, vendar pa na področju medsebojnih odnosov ne moremo govoriti o napredku, pač pa prav zares o pravi zmedi. Blišč in hrup, ki nas obdajata, v nas ustvarjata zmedo in zdi se, kot da tavamo v temi, da smo gluhi drug za drugega, pa tudi gluhi za nevarnosti, ki prežijo na nas. Prava gluhota in slepota pa se v samem bistvu nanaša na nesposobnost zaznavanja in prepoznavanja Božjega glasu. Zato je čuječnost ali budnost, h kateri nas vabi Gospod, še kako na mestu: »Bodite torej budni, ker ne veste ne dneva ne ure!« (Mt 25,13)

Tema o čuječnosti sredi vsakdanjega hrupa, ki jo bomo jeseni začeli obravnavati na Nadaljevalnih seminarjih, bo za vse nas darilo in hkrati dramilo. V tej temi bomo spoznavali Božjo pedagogiko, s katero nas želi vzgajati in obvarovati pred zalezovanji in napadi hudega. Naš Nebeški Oče, ki svoje otroke neizmerno ljubi, nas želi z močjo svoje brezpogojne ljubezni stisniti k sebi, da bi se v njegovem objemu in v njegovem naročju počutili varne, da bi mu bolj zaupali in bi v vsakem trenutku vedeli, da bolj kot mi sami On ve, kaj se z nami dogaja, kakšne stiske preživljamo. 

Na nadaljevalni seminar Čuječnost sredi vsakdanjega hrupa se prijavita na POVEZAVI.  

Nadaljevalni seminarji se običajno odvijajo v Life centru v idilični Crikvenici, sicer pa lahko več o lokacijah in cenah seminarjev najdete na razporedu seminarjev, kjer se lahko tudi prijavite.

Oglejte si video iz enega od seminarjev:

Prosim, napišite vaš komentar

Obvezna polja so označena z *.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Comment

Objavil: martina.vulic@siol.net

Objavljeno: 26 11, 2012, 23:37:47


Da bi z možem skupaj lahko doživela še kaj lepšega, kot je ravnokar doživeti vikend v Crikvenici, si težko predstavljam.
48 ur posvečenega časa. Razmišljanje o tem, po čemer vsi hrepenimo, o Božjem kraljestvu, te ne more pustiti 'mlačnega'. Verjamem, da je Božje kraljestvo lahko med nami. Vanj sem, kot žena vstopila preko zaveze, ki sem jo z možem sklenila ob vznožju Kristusovega križa. Zavedanje, da v tej zavezi z možem nisva sama, pač pa vanjo vstopa sam Bog, ki je najino zavezo vzljubil, jo načrtoval in nama obljubil, da bo večni varuh najine zaveze...Pa ne samo to; svojega Sina nama je poslal, da lahko skozi Njega vstopava v Božje kraljestvo. Po svojem Sinu naju uči, da brez žrtve ni zaveze, da brez umiranja ni življenja. Ko namreč umrem sebi (svoji sebičnosti), lahko živim svoje življenje v tebi (vzajemna predanost) in takrat postaneva eno.
Ko takole zbiram vtise vikenda, ki je za nama, in sva ga preživela z mnogimi zakonci iz Slovenije, sem globoko hvaležna Vilmi in Daniju, ki sta sklenila zavezo z nami, zakonci. Hvala vama za spodbude in potrditev, da je vlaganje v zakonski odnos neprecenljive vrednosti. Hvala vama za vso ljubezen in zaupanje, ki nam ju izkazujeta kot zakonca, in z Božjo pomočjo vlivata upanje tudi tistim zakoncem, ki so ga morda sami že izgubili.
Mi pa '...smo izvoljeni, da gremo in obrodimo sad in da naš sad ostane...' (pr. Jn 15,16)

Comment

Objavil: primoz.peternelj@gmail.com

Objavljeno: 26 11, 2012, 00:37:45


Danes smo se z družino vrnili z nadaljevalnega seminarja v Crikvenici.
Bila sva drugič na nadaljevalnem seminarju, tokrat z naslovom “Božje kraljestvo je med vami.”

Tokrat sem sklenil majhno zavezo, da bom še isti dan strnil vtise in jih delil.
Tako kot je rekel Dani, če ne napišeš takoj se pozabi. Kot sem pozabil lani, ko sva bila prvič . Ampak lani nisem sklenil zaveze. Ta vikend pa sem jih.
Na nekatere me bo spet spomnil naš poštar, ko bo prinesel pismo čez kak mesec. Kako dobra zamisel Dani!
Mogoče pa sredi tedna ne bom več v tako veselem pričakovanju pošte, ker bom ugotovil, da sem si zadal pretežke zaveze.
“Pa kva mi je blo tega treba. Mah, dons se mi pa res ne da…sej mi nč ne fali.”
Ampak resnično. Brez žrtve ni čudeža!
In ta zaveza, ki sem jo sklenil s seboj in z Bogom BO prinesla čudež. Zaupam v Gospoda, ki mi daje moč, da bom zmogel to žrtev. Molim, da bo seme, ki je bilo posejano ta vikend obrodilo sadove.

Ta konec tedna nama je vlil dodatnega olja, da bova lažje premagovala pasti in ovire, ki naju čakajo v današnjem svetu. Za čudovito izkušnjo je poskbelo tudi lepo vreme, predvsem pa dobri ljudje in njihova pričevanja. Pa seveda Vilma in Dani.
Ta seminar je res dober način kako osvežiti in vzdrževati zakon v dobri kondiciji.
Priporočam vsem. Se splača!


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se