Knjiga o vzgoji

OTROKOVO OSEBNOST GRADIMO Z LJUBEZNIJO IN ZAUPANJEM

Pred nami je druga izdaja knjige Otrokovo osebnost gradimo z ljubeznijo in zaupanjem, ki je mnogim staršem pomagala najti pravo smer na razpotjih številnih nasprotujočih se mnenj o dobrem starševstvu. Ko smo knjigo pred leti prvič izdali v Sloveniji, je kljub visoki nakladi 5.000 izvodov pošla zelo hitro. Ker povpraševanje po njej ne pojenja, smo se odločili za ponatis. Ta prinaša predvsem novo postavitev knjige, ki je zato dosti lažje berljiva - nekaj začetnih strani si lahko ogledate preko povezave.

Knjiga Otrokovo osebnost gradimo z ljubeznijo in zaupanjem je malce drugačna od do sedaj znane literature s tega področja, saj sta jo zasnovala in napisala starša šestih otrok - Jayne in Scott Cuidon, ki sta združila strokovno znanje in bogate lastne izkušnje o starševstvu in vzgoji. Poleg tega pa sta v omenjeno delo vnesla tudi razsežnost otrokovega duhovnega življenja ter obilo modrosti in smernic, ki jih črpata iz zakladnice Knjige knjig.

Kaj o knjigi pravijo strokovnjaki?

"Knjigo priporočam v branje vsem, ki želijo »nekaj več«. Pa ne »nekaj več« v smislu strokovnih znanj«, ampak nekaj več v odkrivanju skrivnosti dobrega starševstva. Ta skrivnost pa nikoli ni skrita v učenih znanstvenih knjigah, ampak je pravzaprav preprosta, dostopna vsem, ne glede na njihovo stopnjo izobrazbe. To sta očitno dojela tudi avtorja. Ob tem, ko poudarita, da sta sicer prebrala zelo veliko strokovnih knjig, pa se še najbolj opirata na neizčrpno zakladnico modrosti Sveto pismo!" Bogdan Žorž

 »To knjigo priporočam vsem mladim staršem. Mislim, da bi jo morali ne le prebrati, ampak se k njej tudi neprestano zatekati. Napisana je preprosto, razumljivo, toplo, na podlagi izkušenj iz lastnega družinskega življenja avtorjev, zato lahko služi kot varen smerokaz v »avanturi«, imenovani starševstvo. Bralce bo nedvomno nagovorila in spodbudila iskrenost avtorjev, saj priznavata, da tudi sama zgrešita in v svoji starševski vlogi ne uspeta vedno uporabiti vseh spoznanj o vzgoji otrok. A tudi na napakah se učimo in pridobivamo dragocene izkušnje.« dr. Mirjana Nazor, psihologinja

O avtorjih

Zakonca Cuidon, po rodu Američana, živita in delujeta v Zagrebu že od leta 1994. Imata šest odraslih otrok. Kot predavatelja sodelujeta v programih društva »Obiteljski život«, sicer pa individualno svetujeta zakoncem in družinam. Jayne ima doktorat iz področja specialne pedagogike, Scott pa magisterij iz zakonske in družinske terapije. 

Kje in za koliko lahko knjigo naročite?

Knjigo Otrokovo osebnost gradimo z ljubeznijo in zaupanjem lahko po ceni 14,00€ naročite preko obrazca na povezavi. Stroški pošiljanja so 2,00€.

 

Še nekoliko več o vsebini knjige

Zanimivo in pomenljivo je, da avtorja proces vzgoje otrok(a) zaradi lažjega razumevanja in večje nazornosti primerjata z gradnjo hišo, saj oboje zahteva predhodno načrtovanje, kakovostne materiale, čas in pozornost. V uvodu razmišljata: »Ne želiva, da bi mislili, da morate postati idealni starši, ker takih sploh ni. Želiva pa vas spodbuditi, da bi bili starši, ki razmišljajo. In kakšna je razlika med enimi in drugimi? »Popolni« starši mislijo, da poznajo odgovore na vsa vprašanja o svojem otroku, medtem ko »razmišljujoči« starši odgovore na vzgojna vprašanja iščejo ob upoštevanju otrokove osebnosti in konkretnih razmer, v katerih se je otrok znašel. Na podlagi teh razmišljanj sprejmejo odločitve o tem, kaj je v danem trenutku za otroka najboljše.«

Ker pa sama hiša še ne zagotavlja toplega doma, sta zakonca Cuidon v knjigo o vzgoji vključila tudi poglavje Vaš zakon, v katerem poudarjata, da je zveza med možem in ženo osnova za vse druge odnose, ki se gradijo v družini. Tudi za odnos med očetom in otroci, kateremu je zaradi edinstvene vloge očeta pri gradnji otroka namenjeno posebno poglavje. Vsakemu poglavju sta avtorja dodala nekaj vprašanj za razmislek in pogovor. S pomočjo teh izhodišč lahko bralec razmišlja o svojem družinskem življenju, prepoznava močne in šibke točke lastne vzgoje ter morda sprejme kakšno novo odločitev glede vzgoje otrok in samega sebe. Ker pa se bo vsak izmed nas na tej poti zagotovo moral soočati s pomanjkljivostmi in napakami, je knjigi dodano zelo pomembno in dobrodošlo poglavje o sprejemanju lastne šibkosti.          

Čeprav knjiga ni zasnovana kot priročnik z instant recepti za hitro reševanje vzgojnih težav, sta avtorja v zadnjem poglavju nanizala nekaj pogostih vprašanj glede vzgoje in možnih smernic za njihovo reševanje. Med najdragocenejše rešilne vrvi nedvomno sodi tudi človekova osebna vera v Boga, ki živi in deluje med nami ter je s svojim rojstvom v človeško družino posvetil vsako - tudi našo in vašo - družino.  

Knjigo Otrokovo osebnost gradimo z ljubeznijo in zaupanjem lahko po ceni 14,00€ naročite preko obrazca na povezaviStroški pošiljanja so 2,00€.


                                                                                                                                                                                                 


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se