nepozabni trenutki za naju

Zaključno srečanje v Strunjanu

V teh dneh imajo številne zakonske skupine po vsej Sloveniji svoje zaključne piknike in druženja, ki jih nekateri »začinijo« še s kakšnim prijetnim izletom.

Zaključno srečanje v Strunjanu

Tako so se na binkoštno nedeljo tudi zakonci zakonskih skupin Kamnje – Črniče s svojimi družinami odpravili na zaključno srečanje v Strunjan.

Skrbni in pridni možje so že šesto leto zapored poskrbeli, da smo se takoj popoldan zbrali pri mizi, polni dobrot. Po kosilu so otroci pripravili kviz, v katerem so starše preizkusili v znanju letošnjih šmarnic o Svetogorski Kraljici. Ne boste verjeli, izvrstno so se izkazali! Gospodu Rafku Klemenčiču so v zahvalo za požrtvovalno in zavzeto delo z zakonsko skupino izročili pastirsko palico, katera mu bo v oporo pri nadaljnjem vodenju skupine.

Otroško razigrani so se v cerkvi Marijinega prikazanja zahvalili Bogu za vse milosti preteklega šolskega leta. Ob kitari gospoda Rafka so veselo zapeli na čast Materi Mariji in Svetemu Duhu. Zahvalili so se očetu Bojanu, ki jim je velikodušno ponudil župnijske prostore za naše srečanje.

Veselo druženje so nadaljevali s sprehodom do Strunjanskega križa, kjer so si ogledali lepo slovensko obalo in se navdušeni spustili po sprehajalni poti do morja. Otroci, pa tudi odrasli, so si privoščili ohladitev v morju.

Ob sončnem zahodu so se srečni in hvaležni Bogu odpravili vsak na svoj dom, z upanjem, da se jeseni ponovno srečajo v zakonskih skupinah in z željo, da še naprej gradijo »odnose, za katere je vredno živeti«. Ob odhodu domov je v srcih odmevala Jezusova beseda učencem: »Kakor je Oče mene poslal, tudi jaz vas pošiljam« (Jn 20, 21).

David Ipavec

 

 

 

Prosim, napišite vaš komentar

Obvezna polja so označena z *.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se