nepozabni trenutki za naju

Več kot pogodba

Ob misli na čudeže morda kdo res najprej pomisli na dogodke izpred 2000 let, ko je zemljo obiskal Bog, ki se je rodil kot majhno dete, Jezus, v hlevu – tam daleč v Palestini v Betlehemu. Saj temu ne mislim oporekati, me pa prevzame veliko veselje ob izkustvu, ki smo ga doživeli udeleženci

Več kot pogodba

Nadaljevalnega vikend seminarja Božje kraljestvo je med vami, ki je potekal minuli vikend v Crikvenici.

Mirno in brez vsakega občutka pretiravanja si upam trditi, da se čudeži tudi danes – med nami - dogajajo, saj se pred našimi očmi celijo rane, ki so nastale v naših odnosih, pred našimi očmi se spreminja svet in se spreminjajo/mo ljudje. Kako nepopisen je občutek vzhičenosti in čudenja, ko opaziš, da se v ljudeh, ki so odpustili (odvrgli so okove neodpuščanja), ko so pri zakramentu sprave ponovno obnovili svojo edinost z Bogom, ponovno prižiga luč upanja, miru, edinosti in veselja! Kako nenavadno in nevsakdanje je zavedanje, da se dva svetova (mož in žena) lahko ponovno in na globljem nivoju kot kdajkoli prej združita v eno (Ah, kako nedoumljiva je ta Božja matematika: 1 + 1 = 1!).  

Da, vsi udeleženci Nadaljevalnega vikend seminarja Božje je kraljestvo je med vami smo tokrat premišljevali o "vstopnem mestu v Božje kraljestvo - torej o zavezi. Premišljevali smo o tej nadnaravni kategoriji, v katero smo povabljeni mi, navadni smrtniki. Sam Bog, Stvarnik vesolja in vsega kar je in kar biva nas vabi v zavezni odnos z njim! Kdor more razumeti, naj razume. Sicer pa smo si tudi glede tega natočili čistega vina: »To je mogoče videti le z očmi srca (z očmi vere) in razumeti le v globoki ponižnosti in ob zavedanju lastne nemoči.«

Najprej smo morali razumeti, da je »poslovni odnos«, ki ga med seboj skleneta dve osebi (horizontalen odnos), pogodba. Kako zavezujoča je za koga pogodba? O tem bi lahko veliko govorili, saj, če bi se vsega, kar je z zakoni ali pogodbami sklenjeno, vsi držali, ne bi potrebovali sodišč, advokatov … Na vikend seminarju v Crikvenici pa nismo govorili le o pogodbi, pač pa predvsem o zavezi (horizontalen odnos se nadgrajuje z vertikalnim). Spoznali smo, da človek lahko vstopi v osebni odnos z Bogom le po zavezi, da je zaveza zavezujoča in nepreklicna in nujno povezana z žrtvijo …

Sicer pa že sedaj vljudno vabljeni zakonci, ki želite o tem izvedeti več, da se prijavite na naslednji Nadaljevalni seminar z istim nasvomo, ki bo od petka, 15. do nedelje, 17. marca 2013 prav tako v hotelu Life center v Crikvenici.

Podrobnejše podatke o možnosti prijave na omenjeni vikend seminar in o vseh drugih razpoložljivih terminih bomo kmalu objavili na naši spletni strani, pa tudi v božični številki našega glasila, ki ga mnogi med vami, dragi naši bralci, že prejemate.  

Udeležence minulega vikenda pa ponovno vabim, da se registrirajo in tudi sami z vsemi nami podelijo svoje vtise oziroma svoja doživljanja.  

Dani Siter      

Prosim, napišite vaš komentar

Obvezna polja so označena z *.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Showing comments 1 to 5 of 15 | Next | Last
Comment

Objavil: martin

Objavljeno: 05 09, 2017, 17:32:00


Moje ime je martin Marisa iz Kanade, hočem hitro povedati svetu, da je resnično on-line črkovalnik, ki je močan in pristen, njegovo ime je dr ozalogbo. Nedavno mi je pomagal ponovno združiti moj odnos z možem, ki me je zapustil, Ko sem stopil v stik z dr ozalogbo, je za mene in moj mož rekel ljubezenski urok, ki je rekel, da nima nobene zveze z menoj, me je ponovno poklical in začel prositi. zdaj je z veliko ljubezni in skrbi. danes sem vesel, da vas vse vem, da ima ta črkovnik velik vpliv, da ljubitelje vrne nazaj. ker sem zdaj srečna z mojim možem. Za vsakogar, ki bere ta članek in potrebuje kakršnokoli pomoč, lahko zdravnik ozalogbo ponudi tudi kakršne koli vrste pomoči, kot je ponovna združitev poroke in odnosa, zdravljenje vseh vrst bolezni, sodni primeri, urok nosečnosti, duhovna zaščita in še več. Lahko se obrnete nanj preko tega e-poštnega naslova ozalogboshrine@yahoo.com ali ozalogboshrine@gmail.com ali pokličite +2348109250587

Comment

Objavil: martina.vulic@siol.net

Objavljeno: 29 11, 2012, 22:02:40


Da bi z možem skupaj lahko doživela še kaj lepšega, kot sva minuli vikend v Crikvenici, si težko predstavljam.
48 ur posvečenega časa, lepega ambienta in prijetne družbe, predvsem pa poglobljenega razmišljanja o Božjem kraljestvu, naju ne more pustiti 'mlačna'.
Goreče pričevanje o Božjem kraljestvu, v katerega vstopam preko 'zaveze', ki sva jo z možem sklenila pod vznožjem Kristusovega križa, je bila misel, ki naju je najbolj nagovorila. In osvobajajoče je dejstvo, da v najini zavezi nisva sama, pač pa vanjo neprenehoma vstopa Bog. Preko Svojega Sina, ki ga je za naju žrtvoval, naju vabi, da vstopava v Božje Kraljestvo. Z žrtvijo Svojega Sina naju uči, da brez žrtve ni zaveze, brez umiranja ni življenja. Ko umrem sebi (svoji sebičnosti) lahko živim svoje življenje v tebi... in tako postaneva eno.
Ko takole dan za dnem premišljujem vse izrečene misli in zbiram vtise seminarja v Crikvenici, sem globoko hvaležna Vilmi in Daniju, da sta sklenila zavezo z nami, zakonci. Hvala vama, da sta z nami, ki se trudimo za dober zakonski odnos, čeprav z očmi tega sveta nismo 'in'. Hvala vama za ljubezen in zaupanje!
Sedaj smo na vrsti mi, ki smo izkusili ta Božji dotik... Podajmo ga naprej!

Comment

Objavil: pikotov@hotmail.com

Objavljeno: 28 11, 2012, 17:42:22


Zares zanimiva tema, ki je bila podana na - kot običajno - globok in hkrati zanimiv način. Tudi tokrat ni manjkalo smeha... Z ženo sva imela priložnost razmisliti o principih, ki presegajo poroko kot kos papirja in zakon kot partnerstvo. Predvsem ZAVEZA je bila beseda, ki jo nadomeščamo s pogodbami, podpisi, obljubami... ki so veliko manj trdne in zanesljive. Najin odnos z Bogom in najina zakonska z(a)veza lahko temeljita le na ZAVEZI!

Torej res, več kot pogodba in tudi več kot zveza. Zaveza. Moja beseda. Tvoja beseda. In Njegova Beseda.

Comment

Objavil: katarina.zupancic@stimm.si

Objavljeno: 28 11, 2012, 17:14:25


Že 39. leto me Bog po Cerkvi z adventnim časom pripravlja na Jezusov drugi prihod. Priznam pa, da se tega vsako leto ne zavedam v polnosti in v obsegu resničnosti, ki jo Jezusov ponovni prihod pomeni za moje življenje.

Ob knjigi Razodetja, ki jo te dni beremo v Božji Besedi, me ob napovedi Njegovega drugega prihoda kdaj objame prava groza. Kmalu po nastopu groze pa nastopi tudi spoznanje odrešenja, zmage.

Dobro nas Cerkev pripravlja na advent, ko se s pričakovanjem pripravljamo na praznovanje prvega prihoda Jezusa Kristusa. Ko se pripravljamo na ta prihod oziroma na praznovanje le-tega, pa se duhovno, hote ali nehote, pripravljamo na Njegov drugi prihod. Božja pedagogika.

Vsako leto imam kakšen načrt za adventni čas. Tudi letos si ga še oblikujem, z Božjo pomočjo seveda. Skušam prisluhniti šepetajočemu, vabečemu Božjemu povabilu, da se za Njegov prihod pripravim in oblečem najlepša oblačila: oblačilo čistosti, ki mi ga daje zakramnet svete spovedi, oblačilo usmiljenja, darovanja, za katerega dobim moč in tkanino pri sveti evharistiji, oblačilo ljubezni in pozornosti, ki jo iščem v redni osebni, zakonski in družinski molitvi, oblačilo vere in zaupanja, ki mi daje stanovitnost - krono, ki je znamenje, da sem sodedinja Božjega kraljestva, in jo najdem v branju vsakodnevne Božje besede.

Na duhovnih vajah sem z Bogom podpisala pogodbo o tem, kaj bom v advetnu naredila za boljši odnos z Bogom in možem. Ta pogodba je podpisana z mojim imenom in mi bo pred božičem poslana po pošti. Želim si, da bi te zaveze ne prelomila.

Vabim te, da tudi ti skupaj z Njim narediš načrt in podpišeš pogodbo - z enim samim členom. Ta naj bo zate dosegljiv, po drugi strani pa ne preskromen za Kralja kraljev. Skupaj se bomo pripravljali na Njegov prihod. Si z nami?

Comment

Objavil: info@arkont.si

Objavljeno: 28 11, 2012, 13:18:21


Moža sem spravila na temeljni seminar z zvijačo, ker sem napamet vedela, da je to tudi edini način. Bilo je zelo napeto in težavno. Zdaj pa ne samo, da mi je odpustil, celo hvaležen mi je! Vsak seminar posebej je enkraten in poseben. Zgodi se samo enkrat in se ne ponovi več. Saj Vilma in Dani govorita iz življenja. Na vprašanje kako je bilo v resnici sploh ni pravega odgovora, ker je to nekaj kar moraš sam doživet in šele takrat veš, da se res ne da povedat kako je bilo.
Vilma in Dani, hvala vama za vse.

Showing comments 1 to 5 of 15 | Next | Last

Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se