nepozabni trenutki za naju

Temeljni vikend seminar za zakonce

Nepozabni trenutki za naju ... Res so nepozabni. Čeprav je orkanska burja pihala skoraj 180 km/h, jih ni odpihnila - nasprotno, v nas ostajajo globoko zasidrani. Seme, ki je bilo posejano, klije in se pripravlja na

Temeljni vikend seminar za zakonce

pomladni razcvet. Kljub slabim vremenskim razmeram in ostremu mrazu, ki ob prisotnosti orkanske burje zareže "do kosti", se je na Debelem rtiču zbrala lepa druščina (34 parov) iz vse Slovenije: mlajši, komaj poročeni, pa tudi taki, ki imajo za seboj že doberšen del skupne poti in je na prvem mestu dvomestnega števila skupnih let že številka 4. 

Ob norosti vsakdana, ko se zdi, da bomo zdaj zdaj na mostu ali v trgovini "samega sebe srečali", se ob množici zbranih zakoncev, ki so bili pripravljeni prevoziti 100, 200 ali več kilometrov in se za dva dni odpovedati televiziji, mobitelu, domačim nujnim opravilom in raznim drugim obveznostim, vedno znova vprašam, kaj jih je nagovorilo in pripeljalo? Kaj jim je kdo obljubil ali pripovedoval, da so se bili pripravljeni odpovedati udobju fotelja in so se podali novim in neznanim avanturam naproti?

Ko tako premišljujem, me prešine misel, da je v mnogih primerih udeležencev seminarja najbrž v sredo njihovih stisk in zagonetk nenadoma posijal svetel žarek novega upanja - tako rad imenujem besedo prijatelja, sodelavca ali sorodnika, ki je vabila: "Bodita pogumna! Pojdita! Ne bo vama žal! Midva sva bila in lahko rečeva, da nama ni bilo nikoli žal. Pojdita! Vredna sta tega! Vajin odnos je diamant, ki je vreden vsake vajine pozornosti. Podarita si ta čas - ponovno si podarita drug drugega! To je vajina edinstvena priložnost!" 

Kako hudo mi je, ko slišim, da se znanca ločujeta! Skoraj vedno se počutim krivega, da jima nisem predstavil te priložnosti, da nisem imel poguma z odkrito besedo odstrniti zavese nevednosti, ki jima je zastirala jasen pogled in ju je pripeljala do točke ločitve. Vem, kaj me je zadrževalo: "Le kaj si bosta mislila? Saj me nič ne briga, bosta rekla. Osmešil se bom. Lahko me še celo tožita ..." In? Kakšno vrednost ima moj "navidezni ugled", ko ob meni oziroma pred mojimi očmi umira družina?  

Več na: Nepozabni trenutki za naju ali na Vikend seminar za zakonce. Poglejte tudi: Program seminarjev 2014

Prosim, napišite vaš komentar

Obvezna polja so označena z *.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se