nepozabni trenutki za naju

Od skupine do skupine

Romanje "Od skupine do skupine za dobro družine" letos v petih regijah po vsej Sloveniji.

Od skupine do skupine

Pred dva tisoč leti je apostol Pavel svaril Efežane: "Skrbno izrabljajte čas, kajti dnevi so hudi" (Ef 5,16). Danes so te besede zdijo še toliko bolj realne, saj nam vedno bolj vlada "tiranija nujnega". Ničesar ne moremo brisati iz urnika, vse je »nujno« in nas trga proč od samega sebe, družine, prijateljev ... Nič več se ne srečujemo (razen preko pametnih telefonov), in kjer ni srečanja, ni sreče. 

Da bi se srečali med seboj, smo v letu 2014 pričeli s pohodi Od skupine do skupine za dobro družine. Letošnje romanje bo tako potekalo že četrtič. Tokrat bomo romarji z molitvijo za boljše zakone in družine resnično lahko prepletli vso Slovenijo, saj bomo sočasno romali po petih romarskih »trasah«, ki jih bodo pripravili lokalni voditelji poti po vseh regijah. Romanju se boste tako lažje pridružili tudi vi.

Namen vseh petih romanj ostaja enak: ozaveščati vse udeležene pare, pa tudi tiste, ki jih srečamo ob poti in na zaključku naših dnevnih etap o pomenu dobrih odnosov v družinah. Na poti k sodelovanju vabimo zakonske skupine, kjer pa teh ni, pa zasejemo seme in morda tudi zaradi obiska romarjev nastanejo nove.

Pohodniki se lahko poti pridružite za en ali več dni, lahko pa tudi le za del poti (npr. nekateri domačini iz enega kraja pospremijo pohodnike le polovico poti, tam pa jih sprejme ekipa kraja, kjer bo večerni dogodek ...).

Potek in termini poti po regijah: 

Dolenjska:

Tri enodnevne poti: Sobota, 17. 6.: Dobrava pri Škocjanu – Šmarjeta; Ponedeljek, 19. 6.:  Šmarjeta - Mokronog; Torek, 20. 6.: Mokronog - Šentrupert. Prijava in vodenje poti: Ivo in Marija Halas; marija.halas@gmail.com; 041 616 534.


Gorenjska:

Sobota, 24. junij; Enodnevni pohod za družine z začetkom v Žireh. Pri cilju, ki bo pri eni od okoliških župnijskih cerkva bo sveta maša in druženje. Pot je primerna tudi za osnovnošolce. Podrobnosti izveste pri voditelju poti in na spletu. Prijava in vodenje poti: . Mirko in Darja Robba; mr.prcik@gmail.com; 031 737 363.


Štajerska:

Petek, 16.6.: Slovenska Bistrica – Žiče. Odhod ob 10. uri izpred župnijske cerkve v Sl. Bistrici. Razdalja 15 km. V Žičah zaključek dneva z mašo ob 19. uri, po maši druženje zakoncev. Možnost skavtskega prenočevanja.

Sobota, 17.6.: Žiče – Makole. Odhod ob 10. uri izpred župnijske cerkve v Žičah.
Razdalja 15 km. V Makolah zaključek dneva z mašo ob 17. uri, po maši druženje zakoncev. Možnost prenočevanja v župnišču v Makolah.

Nedelja, 18.6.: Makole – Majšperk. Odhod ob 10. uri izpred župnijske cerkve v Makolah
Razdalja 15 km. V Majšperku zaključek dneva z mašo ob 18. uri po maši druženje zakoncev.

Prijava in vodenje poti: Janko in Andreja Brumec; janko.brumec@amis.net; 070 863 693.


Prekmurje:

Sobota, 17.6.:  Začetek na Cankovi po jutranji maši. Pot nadaljujemo preko Pertoče, Sv. Jurija, Grada in končali v Kuzmi z večerno mašo.

Nedelja, 18.6.: Začetek v Kuzmi s sveto mašo. Pot nas bo vodila v župnijo Markovci in Kančevci, kjer bomo imeli zaključno sv. mašo.

Ponedeljek, 19.6.: Pot nadaljujemo v Bogojino, Bukovnico-Sveti Vid, in v Dobrovnik. Morda se potrudimo še do Turnišča – podrobnosti pri voditeljih poti in na spletu.

Prijava in vodenje poti: Herman in Melita Kisilak; herman.kisilak@siol.net; 031 612 248


Primorska:

Petek, 23. 6. ob 19.00: Zahvalna maša zakoncev zakonskih skupin primorske regije v Vrhpolju. Po maši družabno srečanje, kjer si boste podelili doživetja iz zakonskih skupin.

Sobota, 24. 6. zjutraj: Skupno peš romanje na Sveto Goro z namenom blagoslova naših družin. Romanje se bo pričelo v Kamnjah, romarji pa se nam lahko pridružite v katerem koli kraju na poti. Zvečer se bomo pri sveti maši in procesiji z lučkami pridružili vsem romarjem, ki bomo, ob obletnici prikazanj, prišli počastit nebeško Mater Marijo.  

Prijava: David in Katarina Ipavec; david.ipavec@outlook.com; 051 320 740. Vodenje poti: g. Rafko Klemenčič

 Prijavite se čimprej!

Dani in Vilma na Caminu

Na letošnjem pohodu Od skupine do skupine za dobro družine z nami ne bo pohodnikov, ki sta prejšnja leta vodila pot - Danija in Vilme. Z nami bosta v duhu in molitvi, pa tudi v hoji. Konec maja sta se namreč podala na več kot 800km dolgo romanje Camino v Santiago de Compostela.

Prosimo vas, da njuno pot spremljate v molitvi, vsakih nekaj dni pa objavimo foto utrinke z njune poti tudi na naši Facebook strani

 

 

 

Vabljeni k ogledu njunega video povabila na romanje "Od skupine do skupine", ki sta ga poslala iz romanja po Španiji:

Prosim, napišite vaš komentar

Obvezna polja so označena z *.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se