nepozabni trenutki za naju

Sobota, 8. december 2012, ob
7. uri zjutraj, Zavod sv. Stanislava, Šentvid nad Ljubljano.

Zanimanje za Moški zajtrk je vedno večje. Včasih res bolj zanima žene, kaj se možje tam pogovarjamo, kot može, vendar bomo tudi tokrat zbrani le fantje in možje. Naš gost bo priznani zgodovinar in prodorni avtor dokumentarnih oddaj, Jože Možina.

Sobota, 8. december 2012, ob <br/>7. uri zjutraj, Zavod sv. Stanislava, Šentvid nad Ljubljano.

Jože Možina, dobitnik mnogih domačih in tujih nagrad za ustvarjalno novinarsko in režisersko delo, prihaja iz Dobravelj pri Ajdovščini. Študiral je zgodovino in sociologijo kulture. Z ženo Katarino imata tri otroke, dva fanta in deklico.

Svojo prepoznavnost v slovenskem medijskem prostoru je Jože zgradil predvsem s svojo kreativnostjo, zvedavostjo in pripadnostjo resnici. Jezus je nekoč rekel: »Nič ni namreč skrito, kar se ne bi razodelo, in nič zakrito, kar se ne bi spoznalo in prišlo na dan«, Lk 8,17). Nekdanji direktor nacionalne TV se tega dobro zaveda, saj pravi, da prihodnosti ni mogoče graditi ob zamolčani preteklosti. Zato ga pri njegovem novinarskem delu priganja predvsem »dolg do prednikov, ki so se borili za drugačno družbo« in neizprosna ljubezen do resnice. Vsem nam bolj ali manj znani so njegovi vidnejši prispevki kot je: Zločin, ki ne zastara, Zamolčani, moč preživetja, Dosje: Slobodan Milošević …

Sicer pa je odmevnost svetovnega slovesa doživel njegov dokumentarec, Pedro Opeka, Prijatelj revežev, o katerem sam Jože pravi, da gre za eno najlepših zgodb našega časa. V Sloveniji smo si lahko premiero tega čudovitega filma ogledali pred dobrim letom, pred kratkim pa je Jože Možina na mednarodnem festivalu dokumentarnega filma v Hollywoodu prejel nagrado za najboljšega režiserja v kategoriji dokumentarnih filmov.

Jožeta Možino bomo na Moškem zajtrku spodbudili, da nam bo spregovoril o njegovem odnosu do resnice, ki je bila pri nas pogosto zamolčana in prepovedana, o (ne)pluralizmu medijev in (ne)svobodnem novinarstvu, o môči lastnikov medijev in njihovih interesih, o njegovih srečanjih s preprostimi ljudmi Afrike in Madagaskarja, o Pedru Opeki …, predvsem pa o temah, ki zanimajo nas, može in fante: zakaj je njegova žena in so njegovi otroci njegova največja ljubezen, kako krmari mimo raznih ovir, ki jih, nam, možem, na vsakem koraku postavlja na pot življenja sodobna kultura, kakšen je njegov odnos do Boga in vrednote življenja …  

Prepričani smo, da bo srečanje z mladim ustvarjalcem in pričevalcem za resnico, Jožetom Možino, za vse nas bogato izkustvo, zato vas vabim, da, zaradi zagotovitve potrebnega prostora in predvsem ta pravega »moškega zajtrka«, svojo udeležbo pravočasno potrdite in prijavite. Zaželene so prijave na mail: lojze@diz.si ali na tel št.: 041/826 577. Prijave sprejemamo do četrtka, 6. decembra 2012.     

Dobimo se torej v soboto, 8. decembra 2012 ob 7.00 uri zjutraj v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano (Škofijska gimnazija, Štula 23, Ljubljana).

Dani S.

Povezave:

Kaj je moški zajtrk

VIDEO posnetek zadnjega moškega zajtrka z Gregorjem Čušinom

Prosim, napišite vaš komentar

Obvezna polja so označena z *.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Comment

Objavil: cbs.si@amis.net

Objavljeno: 16 08, 2013, 00:46:52


Po kom se pri svojem ravnanju zgleduje PAPEŽ, nam lahko da vedeti že njegova izbira imena. Sveti Frančišek Asiški se je namreč v svojem delovanju zavezal skromnosti in odpravljanju revščine. Da mu novi papež v tem sledi, ni nič novega. V domovini ga slavijo kot zaščitnika revežev, saj je že kot argentinski nadškof deloval na enak način. Zavrnil je življenje v kardinalski palači, raje je živel v majhnem stanovanju. V prostem času je obiskoval ubožne četrti Buenos Airesa in se srečeval in pogovarjal z najbolj zapostavljenimi ljudmi.

Diž-u vse čestitke, pri izbiri zelo dobrih tem, gostov, akcij...
Domen P.

Comment

Objavil: siter.dani@gmail.com

Objavljeno: 03 12, 2012, 07:33:48


MOŠKI ZAJTRK - veselim se našega srečanja, dragi fantje in možje! Vidimo se to soboto ob 7.00 zjutraj v Ljubljani, Škofijska gimnazija. Jože Možina pravi, naj bo naslov našega srečanja POKONČNO SKOZI VIHARJE! Naša domovina bo očitno še zelo potrebovala pokončne može. Bodimo tudi mi pokončni - danes in v dneh, ki so pred nami. Biti pokončen tudi pomeni - PRIJAVITI SE ZA MOŠKI ZAJTRK. Če se še niste prijavili, je še čas: lojze@diz.si.

Comment

Objavil: siter.dani@gmail.com

Objavljeno: 28 11, 2012, 07:38:37


Program Moškega zajtrka je običajno tak: ko možje pridejo, jih pričaka kavica in rogljiček (to se dogaja med 6.30 in 7.00 uro zjutraj), temu sledi voden pogovor z gostom (zajtrk za dušo in duha), ki traja približno uro in pol, sledijo vprašanja občinstva, nakar se ob 9.00 prestavimo v jedilnico, kjer je zajtrk za telo (po moško). Pred 10.00 uro je ves program zaključen in vsi možje hitijo k svojim ženam oziroma družinam uresničevat na novo spoznana načela.


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se