nepozabni trenutki za naju

Dajemo naprej! 2017

Živimo v času, ki ni naklonjen gradnji dobrih odnosov. Zakonci smo vseskozi vpeti v številne obveznosti, ki nas »trgajo« proč drug od drugega.

Dajemo naprej! 2017

Obenem pa se iz številnih ločitev – dejanskih in tudi tistih, zgolj emocionalnih – vidi, da preprosto nismo usposobljeni za življenje v dvoje.

Ne znamo se dobro pogovarjati in niti ne vemo kje začeti. Ne znamo se »dobro prepirati« in kako s prepirom prenehati. Ne vemo kako »zapustiti očeta in mater in se pridružiti ženi« in ne znamo spoštovati.

Nekaj pa vemo. Vse bolj se zavedamo, da dobri odnosi med zakonci niso več nekaj samoumevnega. In zato želimo v zvezi s tem nekaj storiti.

V Sloveniji nas je vse več, ki smo spoznali, da so zakonske skupine tiste prave vseživljenjske učilnice boljših odnosov, v katerih smo pari drug drugemu učitelji in učenci obenem.

V Družini in Življenju jih imamo že 170! In še veliko več jih želimo ustanoviti, saj vidimo, da to parom resnično pomaga zaživeti in vztrajati v prenovljenem odnosu!

Zato na seminarjih in na pričevanjih udeležence redno vabimo, da se pridružijo zakonski skupini in veliko se jih odzove. Vse pare vpišemo v seznam in ko se okoli določenega kraja "zgosti" dovolj parov (4-8), jim pomagamo organizirati skupino. A se nam velikokrat zatakne …

Vzrok?

Nimamo dovolj voditeljskih parov, ki bi pomagali zagnati novo skupino.

Vemo namreč, da se skupina najbolje "prime", če jo pomaga zagnati naš voditeljski par, ki se spozna na vodenje, ki pozna naš način dela, … ki je preprosto pripravljen nekaj časa ostati z novo skupino skupaj na poti. Pač glede na skupino od enega do treh let.

Saj se še spomnimo, da smo bili sami deležni skupne poti z voditeljskim parom od drugod, mnoge sta spremljala prav Dani in Vilma. Kar nekam samoumevno se nam je zdelo. Sedaj smo mi na vrsti, da 'dajemo naprej', da to kar smo prejeli, zastonj damo. Zastonj ste prejeli, zastonj dajajte. (Mt 10,8b)

Izobraževanje za voditeljske pare »Dajemo naprej! 2017«

Prvi teden v septembru tako že drugič pripravljamo izobraževanje za voditeljske pare 'Dajemo naprej! 2017' na katerega se prijavite vsi, ki že vodite zakonsko (ali več njih) in vsi, ki jo želite voditi v prihodnje. Izobraževanje 'Dajemo naprej! 2017' bo potekalo v Zavodu Sv. Stanislava v Šentvidu ves dan v soboto, 9. in nedeljo 10. septembra 2017 do kosila.

Pričakujemo 100 % udeležbo vseh DiŽ-evih zakonskih skupin. Če se vama slučajno zgodi, da vidva kot voditeljski par ne moreta priti, pričakujemo, da bosta poslala drug zakonski par. Pravimo, da nobena zakonska skupina ne sme "ostati brez". Torej, prosimo vaju, da si rezervirata termin in če ne moreta, da si že sedaj poiščeta zamenjavo.

Obenem pa vaju prosimo, da se ozreta po zakoncih v vajini zakonski skupini in da pomislita na vse pare, ki bi bili primerni bodoči voditeljski pari in jih povabita.

Seveda vas lepo vabimo, da se preko spodnje prijavnice prijavite tudi sami, če čutita, da bi želela »dajati naprej« in bi bila enkrat v prihodnosti pripravljena prevzeti skupino. 

 

Prosim, napišite vaš komentar

Obvezna polja so označena z *.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se