nepozabni trenutki za naju

Komu namenite dohodnino

V glasilu smo bralce že obveščali, da je DiŽ postal »Društvo v javnem interesu«, kar pomeni, da smo pridobili dovoljenje, da smemo zbirati 0,5% dohodnine od posameznikov, ki so nam naklonjeni in so nam pripravljeni na ta način pomagati. Vsak zaposleni državljan Republike Slovenije ima pravico,

Komu namenite dohodnino

da 0,5 % dohodnine razporeja po svoje. Torej se vsak svobodno odloči, komu želi ta del dohodnine nameniti. Če torej vi s podpisom on overovitvijo obrazca na davčnem uradu (ZAHTEVA za namenitev dela dohodnine za donacije) teh sredstev ne namenite nobeni dobrodelni organizaciji (Društvo v javnem interesu), pomeni, da ta sredstva ne prejmete vi, pač pa ostanejo državi in jih ona po svoje razporeja (Kako in komu je drugo vprašanje …?).    

POMEMBNO: Vsak izpolnjeni zahtevek (obrazec) je potrebno poslati na pristojni Davčni urad in kdor želi, lahko to sam stori. Da pa vsak posameznik s tem ne bi imel dodatnih sitnosti ter zaradi boljše preglednosti, smo se v DiŽ-u odločili, da bomo vse izpolnjene zahtevke zbirali na enem naslovu – zbirala jih bo ga. Martina Vulič, Ozeljan 25, 5261 Šempas, jih razporejala in jih pošiljala na pristojne Davčne urade. Davčni obrazec lahko najdete in ga sami natisnete tukajpdf

V kolikor boste imeli dodatna vprašanja, se obrnite na katerega od regijskih koordinatorjev (http://www.diz.si/sodelavci/regijski-koordinatorji) in vam bo z veseljem pomagal. Sicer pa lahko pokličete tudi na gsm: 041 770 200 (Dani Siter) ali pišete na mail: info@diz.si.  

Hvala vam za vso dosedanjo podporo našemu delu. Zelo bomo veseli, če boste to našo prošnjo tudi tokrat vzeli zares. Kot veste, se obseg našega dela nenehno povečuje, zato bi tudi ta sredstva, ki bi jih pridobili po tej poti, koristno porabili za naše poslanstvo. Naj vas dobri Bog še naprej obilno blagoslavlja in vodi po poteh življenja. 

Hvaležni sodelavci DiŽ

Prosim, napišite vaš komentar

Obvezna polja so označena z *.


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 


Če še niste registrirani se registrirajte in sodelujte z nami.

Registriraj se