Duhovni teden za družine

Pogosta vprašanja

Kdo se lahko prijavi na Duhovni teden za družine?

Na Duhovni teden za družine se lahko prijavijo vse družine – tudi, če se doslej niso udeležile še nobenega programa Družine in Življenja. Pomembno je le, da se tedna udeležita oba zakonca in da je družina pripravljena sodelovati v programu.

Koliko časa traja Duhovni teden za družine?

Duhovni teden za družine se začne v petek ob 18h z večerjo in se konča naslednji petek po kosilu.

Kako je z varstvom za otroke?

Otroci so ob dopoldnevih in večerih v varstvu izkušene animatorske ekipe, ki v svoje vrste rada sprejme tudi starejše – najstniške – otroke družin udeležencev.

Predšolski otroci (vključno s tistimi, ki gredo jeseni v prvi razred OŠ) so v vrtčevskem varstvu, šolski otroci pa so ob dopoldnevih vključeni v prilagojen oratorijski program. Po kosilu imajo družine prosto popoldne. Otroci so popoldne skrb staršev in ne animatorjev.

Ob večerih, ko starši prebiramo odlomke Svetega pisma, si lahko otroci ogledajo risanko, poslušajo pravljico ali se prosto igrajo.

Kdo so bili dosedanji gostje Duhovnega tedna za družine?

Duhovni teden za družine v Veržeju poteka vse od leta 2004, vseskozi pa je namenjen učenju o odgovornem starševstvu. Skozi leta so nam bili pri tem v pomoč priznani strokovnjaki s področja vzgoje: Zdenka Zalokar Divjak, Bogdan Žorž, Stanko Gerjolj, Karel Gržan, zakonca Cuidon – avtorja knjige o vzgoji Otrokovo osebnost gradimo z ljubeznijo in potrpežljivostjo, Mojca Belcl Magdič ter Marko Juhant.

Kako je z duhovnostjo na Duhovnem tednu za družine?

Na Duhovnem tednu za družine za primerno “dozo” duhovnosti poleg organizatorjev skrbi tudi direktor Zavoda Marianum, salezijanec Peter Pučnik. Pri jutranji sveti maši starše z navdihujočimi nagovori pospremi v dan. Enkrat v tednu ima posebno sveto mašo za mladino in otroke, nedeljska in petkova zaključna sveta maša pa sta skupni za vse udeležence. Gospod Peter je vsak dan na voljo tudi za pogovor ali spoved. Ob večerih pod vodstvom ekipe Družine in Življenja prebiramo izbrane Svetopisemske odlomke. Tistim, ki želijo, je v “kino” dvorani zvečer omogočen tudi ogled filma z bogato duhovno vsebino.

Kakšna je namestitev?

Duhovni teden za družine poteka v čudovitem okolju Penziona Mavrica v Veržeju, ki nudi 26 sob z dvema, tremi ali več ležišči, atraktivno namestitev v zemljankah in kampu. Za potrebe družin z več majhnimi otroki je možno dobiti tudi sobe z manjšimi čajnimi kuhinjami. Hiša je opremljena tudi z dvigalom. V pritličju vas pričaka “gostilnica” Pri štrku, kjer se starši radi zadržujemo pozno v noč, v kletnih prostorih pa je na voljo igralnica, kjer se lahko razvedrite ob biljardu, namiznem tenisu, zračnem hokeju ali ročnem nogometu.

Od leta 2017 je okrog hiše urejen čudovit park s številnimi klopmi, v okolici zavoda pa so tudi športne površine, ki bolj športno razpoloženim omogočajo igranje nogometa ali kake druge igre.

Kako je poskrbljeno za prehrano?

Kot gostje Penziona Mavrica imamo tam na voljo polni penzion. Izjema so le srede, ko čez dan ni programa in zato namesto kosila prejmemo brezplačne vstopnice za bližnje Terme Banovci, pozno popoldne in zvečer pa nam osebje zavoda pripravi poseben piknik. Možno je urediti dietno prehrano, kar morate navesti ob prijavi.

Kaj pa cena?

Cena seminarja je odvisna od tega, koliko družinskih članov bo z vama. Poglejta si cenik in izračunajta.

Še nisva dobila vseh odgovorov …

Pišita nam na benjamin@diz.si in bom razčistili.